Rennbyggen Vegard Heggem har fått mye skryt for at han gjorde forrige ukes lesertur til Liverpool til noe langt mer enn en vanlig fotballtur.

Takket være Heggems gode kontakt med klubben, fikk turdeltakerne en spennende omvisning på Anfield samt møte med flere Liverpool-legender.

Før lørdagens kamp mot Stoke, var reisefølget samlet på et av hotellets møterom. På programmet sto blant annet tilbakeblikk på Heggems egen karriere.

Grunnlaget ble lagt i Rennebu og Orkdal, og deretter Rosenborg. Dit kom han i 1995. Men han fikk en trå start i trønderklubben.

– Både i -95 og -96 var jeg mye innbytter. Jeg følte at det begynte å gå andre veien. Så på sommeren i -96 antydet Nils Arne at jeg kanskje burde gå til en klubb der jeg fikk mer spilletid, forteller Heggem og minnes at klubber som Skeid, Strømsgodset og Moss ble nevnt.

Så ble det til slutt altså proffspill i verdens mest berømte liga, for et av verdens mest berømte lag for Vegard Heggem.

LES STs FYLDIGE REPORTASJE OM RENNBYGGEN SOM BLE LIVERPOOL-LEGENDE I FREDAGENS PAPIRUTGAVE, ELLER I VÅR eAVIS (krever digitalt abonnement på ST).