Onsdag var det altså 60 år siden Meldal Skolekorps ble stiftet, og i Idrettsbygget på Løkken reiste publikum seg og sang fødselsdagssang til bursdagsbarnet som teller i overkant av 30 medlemmer.

Årets djupeste konsert

Her ble det feiende marsjer, hyllest til «Sir Duke», kaffe og kaker. Vi fikk se film fra en spennende blåtur, godt laget av korpsmedlem Ole Kristian Bjørnerud Børset.

Og ikke minst; det ble vist film fra årets store happening i Meldal Skolekorps, nemlig konserten i Astrup-sjakta, 810 meter under bakken.

– Vi er litt usikre på om rekordforsøket lyktes. Ryktene vil ha det til at et heavy metal-band har spilt på 1100 meter under bakken. Men vi er helt sikkert det eneste skolekorpset som har spilt konsert så djupt som på 810 meter. Årets djupeste konsert, altså, proklamerte prosjektleder Geir Olav Ånesbug før filmen fra den spennende ferden til «jordas indre» ble vist. Alle som deltok på denne djupe konserten fikk utdelt diplom til minne om ferden ned i Astrup-sjakta.

Marsj nummer en

Jubilanten åpnet friskt med den mye brukte marsjen «King Size» - et nummer som alltid slår an, ifølge jubilant-dirigent Helge Rolstadås. «King Size» (Fred L. Frank) er kanskje skolekorps-marsj nummer én. Marsjen er spesiell fordi melodiføringen ligger i grovmessing og grov treblås.

– Jeg prøvde en gang å ikke ha denne marsjen på repertoaret, men da fikk jeg skikkelig mye pepper, fortalte Rolstadås.

Ingen reservebenk

Aspirantene hadde en egen avdeling på bursdagsfeiringen. De har vært med bare i ett år, men flere av dem hadde mot til å spille solo. Ivrige og flinke aspiranter lover godt for framtida til 60-åringen Meldal Skolekorps.

- Vi jobber hele tida med rekruttering av nye korpsmusikere, sier korpsets leder, Randi Fossmo.

– Uten nybegynnere (aspiranter) vil korpset dø ut, så vi arbeider hardt for å kapre framtidige musikanter. Vi har hatt én instrument-prøving i vår, og da meldte sju nye seg inn i korpset. Førstkommende onsdag har vi ny kveld med prøving av ulike instrumenter på Meldal barne- og ungdomsskole, og alle er velkomne til å prøve, oppfordrer Fossmo.

Hun understreker at i korps finnes det ingen reservebenk. Her er alle «på banen» gjennom alle øvelser og gjennom hele konserten. Fossmo framhever ellers sosialt samvær og mestringsopplevelse som svært viktig i korpset.

Forbilde for andre

Ylva Grøset og Hanne Drugli fikk den gjeve «G-nøkkelen» for sin innsats i Meldal Skolekorps. Denne utmerkelsen deles ut til de som har nådd aldersgrensen i korpset, som har godt oppmøte på øvelser, som har bidratt til godt miljø og som har vært et forbilde for andre. Sammen med Kjersti Rian har de to lengst fartstid. Kjersti har spilt i Meldal Skolekorps i 14 år! Et artig poeng er det at Kjerstis oldemor, Dordi Øverland, var en av pådriverne da Grefstad Skolekorps ble startet i 1957. Kjerstis mamma og to tanter har spilt i korpset, og Kjersti har også to korps-søsken i Guro og Sivert.

Varige vennskap

Kjersti, Hanne og Ylva er hjertens enige om én ting:

- Å spille i korps er supersosialt, artig og utfordrende. Vennskap dannes gjennom ukentlige øvelser, år etter år, og det å spille konserter er en nervøs og spennende opplevelse da det er godt å ha venner i ryggen, mener de tre veteranene.