De saftige og aromatiske bærene nytes helt klart best nyplukket eller forsiktig behandlet. Denne høsten ser det ut til at det er årgangsbæra som må brukes, og det kan vel i og for seg være greit å få sirkulasjon i fryseren også. Det er nok mange frysere som rommer flere årganger med denne fantastiske bæra.

Multekrem med fløyelsmyk krem og ferske multer er kjent for de fleste. Men i dagens oppskrift har jeg tenkt å ta denne kjenningen ett hakk videre. I og med at jeg har kun har frosne bær, kan vi tillate oss litt fransk inspirasjon. Vi lager en sabayonne, som er en fransk eggedosis, smaker den til med multer og serverer den med sprøtt bakverk, fingerkjeks eller lignende.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

6 stk eggeplommer

1,5 dl melis

2,5 dl søt hvitvin

3 dl kremfløte, pisket

3 dl rørte multer

Ha eggeplommene og melis i en bolle. Bruk en kjele med kokende vann som vannbad. Sett bollen i vannbadet, og pisk det hele godt sammen. Tilsett vinen og fortsett piskingen mens kremen varmes langsomt opp og tykner. Kremen må ikke koke.

Avkjøl og bland sammen med pisket kremfløte. Vend inn de rørte multene, og serverer i porsjonsglass med noe sprøtt bakverk til.