Tirsdag ble artistene til sommerens festival på Storås sluppet i Adresseavisen. ST har i flere dager prøvd å få festivalledelsen til å offentliggjøre slippet til samme tid også i lokalavisa.

Aldri skjedd før

Det har ST ikke fått gehør for. Lokalavisa skulle imidlertid få en sak til om «ting bak», for eksempel om hvorfor det har tatt så lang tid å få ut artistlista.

At Storåsfestivalen velger bort lokalavisa, og dermed det lokale publikummet, i et omfattende artistslipp, har aldri skjedd tidligere.

Bredere

– Hvorfor nektet dere lokalavisa å få artistlista til samme tid som Adresseavisen, styreleder Bjørn Steinar Kirkholt?

– Ingen kommentar.

– Er dette et uttrykk for at trondheimspublikummet er viktigere for Storåsfestivalen enn folk i orkdalsregionen?

– Nei, det er det ikke.

– Hva er det da et uttrykk for?

– Det er et uttrykk for at Adressa har et enda bredere nedslagsfelt.

– ST har en langt høyere husstandsdekning enn Adresseavisen i kommuner som Orkdal og Meldal. Er det greit for Storåsfestivalen å prioritere slik at folk på Risvollan får informasjon om artistene før folk i Meldal?

– Det er noe som heter internett også. Vi har i lengre tid informert via sosiale medier om at vi skulle komme med slipp tirsdag, så alle, hvor enn de befinner seg, har tilgang til all info på våre nye nettsider i tillegg til avis.

Trenger oppmerksomhet

ST-redaktør Anders Aa. Morken synes det er synd at Storåsfestivalen prioriterer slik.

– Det er veldig trist og beklagelig at Storåsfestivalen velger å holde lokalbefolkninga på sidelinja, og heller velger å markedsføre festivalen på Risvollan og Munkvoll. Det er en snedig sak at de helt bevisst stenger ute en medieaktør fra en sak og en happening som trenger all den oppmerksomheten den kan få.