Fredagens program for Vannspeilet 2011 er nesten klart, og det er en god miks mellom nasjonale og internasjonale navn som skal på scenen 24. juni.

Ellevill konsert

Lista toppes av Hakeem Seriki, bedre kjent som Chamillionaire. Mange vil huske ham som artisten Hove og Quart knivet om i 2007. De to sørlandsfestivalene havnet i en budkrig om nettopp Chamillionaire. Noe som til slutt kostet Hove en liten million.

Hove fikk imidlertid valuta for pengene, for Chamillionaire leverte en konsert som førte til elleville tilstander blant publikum.

Chamillionaire er mest kjent for megaslagere som Ridin' og Hip Hop Police. I 2007 vant han Grammy for Ridin'.

Blant verdens største

Dette er en booking som setter Vannspeilet 2011 og Orkdal grundig på det nasjonale musikkartet. Ikke mange hadde ventet at festivalen, i sitt oppstartår, skulle greie å få tak en et av verdens største navn innenfor hiphopsjangeren.

– Dette er ikke «min» musikk, men jeg har danset mange ganger til Chamillionaires musikk. Han er blitt spilt ned på radio og TV-stasjoner i hele verden. Det er artig at vi har fått en artist som er såpass stor internasjonalt til Orkdal, og at han er såpass ung.

Nytt storslipp

Og som ikke det er nok, vil det i løpet av denne uka bli sluppet enda et hiphopnavn i verdensklasse.

– For mange vil dette slippet være enda større enn Chamillionaire, sier en kryptisk Sundli.

Men ellers er fredagen klar.

Avhengig av støtte

– Vannspeilet 2011 får én hiphopdag (fredag), mens lørdagen blir mer preget av pop og rock. Men også lørdagen får litt preg av hiphop, sier Sundli.

– Når får vi vite hvem som kommer lørdag?

– Parallelt med artikkelen i avisa, avholdes kommunestyremøtet. Vi har gjort en del avtaler med næringslivet. Før vi kontraktsfester nye artister, vil vi ha en følelse av hva vi har å rutte med. For vi skal ikke bruke pengene før vi har dem. Vi har en veldig god lørdag fylt opp. Men 300 000 eller 400 000 kroner fra kommunen vil være avgjørende for hvor god lørdagen blir.

Orkdal på kartet

– Hvorfor så tydelig retta mot hiphop?

– Da jeg var 20, og startet å fungere i musikkmiljøet, begynte folk å rope om at hiphop var den nye rocken. Jeg var blant dem som protesterte og sa «glem det». Men jeg tok feil. Mens rocken er blitt konform, med rockemuseum og rock meg her og rock meg der, er det hiphop som er den unge uttrykksformen, og det er der man finner opprør. Ser man bort fra Jay Z på Uka i 2009, vil Vannspeilet 2011 bli den største hiphopbegivenheten i Midt-Norge noensinne.

Ungdommens ønsker

Allerede samme dag som formannskapet fattet sitt støttevedtak, offentliggjorde Sundli & co. at Erik & Kriss kommer til Vannspeilet 2011. Også dette etter ønske fra ungdommen selv.

Dermed ser fredagsplakaten slik ut:

Chamillionaire

Erik & Kriss

Admiral P.

Bromstad Billionaires

(og et stort, internasjonalt navn som slippes i slutten av denne uka)