- Olav Langli var en kommende stjerne, men dessverre omkom han i ei bilulykke morgenen den 17. mai i 1975, bare 20 år gammel, sier daglig leder av Rindal skimuseum, Kari-Elin Bolme Løfaldli.

Det blir derfor både ei sterk, men også viktig utstilling som åpner museumssesongen denne sommeren.

Nye premiesamlinger

I tillegg til minneutstillinga over Olav Langli, åpner museet premiesamlinga til Mikal Kirkholt som tok medalje i stafett under OL i Oslo i 1952.

- Nå er medaljen kommet til Rindal, forteller Løfaldli som har hatt travle dager med å rigge nye utstillinger i forkant av årets sommersesong.

I tillegg åpner museet nye premiesamlinger etter John Røen samt Reidar Helgetun og Edvin Landsem. Så her blir det mye sølvpuss etter hvert.

Gjeve priser

På selve åpningsdagen sørger musikkorpset Blæst'n for lystig korpsmusikk, før det blir marked med lokale mat- og håndverksprodukter som søm, vev, strikk, såper, hjemmelaget godteri og kjeks, fersk bakst, lefser, flatbrød, syltetøy, marmelade, foto, urter og blomster.

I den stemningsfulle Bjørnåsstøggu serverer Venneforeninga til museet kaffe og tidsriktige hjemmebakst, mens i museumskafeen er det mulig å sikre seg en god porsjon med rømmegrøt .

- Her på museet er vi opptatt av å ta alle hus i bruk, sier Løfaldli som gleder seg til nok en sesong ved Rindal skimuseum som siden det åpnet i 2014, er blitt nominert til Statens byggeskikkpris og til den europeiske EMYA-prisen (årets museum i Europa).

Slag i slag

Etter åpninga på søndag, går det slag i slag utover sommeren med åpent hver dag bortsett fra mandager.

Fredag 23. juni er sommerens første av tre quizkvelder.

Mandag 3. juli er det markering av Luther-jubileet da det er 500 år siden Martin Luther slo opp sine 95 teser på døra til slottskirka i Wittenberg. I Løsetlåna ved museet holder Bernt Bøe kåseri om Martin Luther.

Onsdag 5. juli blir det lystigere stemning med konserten «Nu lyser ängarna av alla sommarns blommor». Her vil Jeanette Paulsen og Marit Løfaldli til akkompagnement av Jo Ranheim på gitar, prise sommeren med norske og svenske sanger.