Med Smak som tema, ønsker Rennebumartnan å appellere til god smak både innen håndverk, design, interiør og ikke minst mat.

- Med dette håper vi å appellere til et yngre publikum, sier leder av Rennebumartnan, Kenneth Teigen.

Spennende attraksjon

Årets martnasgjest er Kjersti Bergesen, programleder for TV2s populære interiør- og designprogram «Tid for hjem». I tillegg til å åpne årets martna, har hun også et foredrag fredag 11. august.

Kjersti Bergesen, programleder for TV2s «Tid for hjem» blir en viktig aktør på årets Rennebumartna.

I forbindelse med satsinga på interiør og design blir det laget et utstillingsrom som er innredet av interiør produsert av lokalt næringsliv og utstillere på martnan, og med faglige råd av interiørarkitekt Sophie Elnan Flatdal fra Oppdal. Under martnan får Kjersti Bergesen i oppgave å legge den siste finishen med hjelp av produkter fra utstillere på martnan.

- Dette tror vi kan bli en spennende attraksjon for nye publikummere, sier Kenneth Teigen.

Smak av mat

Med martnastemaet Smak, sier det seg selv at mat blir viktig også på årets martna som har hele 20 småskala matprodusenter. Blant dem er fjorårets martnasprisvinner, Grindal ysteri, som i år stiller sammen med Reinhekla og Jon Fredrik Skauge fra Fannrem.

- Jon Fredrik Skauge skal holde foredrag om smak. Vi er veldig glade for å ha ham med på laget. Han er en utrolig kunnskapsrik person både innen mat og håndverk, sier Teigen.

Nye og spreke

I tillegg til at mange av de tidligere utstillerne kommer tilbake, er det flere ny trendsettere blant utstillerne. Eksempel på dette er Jærstolen som er en norsk klassiker som har fått en renessanse den siste tida. Blant de 150 utstillerne nevner Teigen også Myjo design fra Bergen med sine unike lamper, skåler og vaser i porselen.

Barnefamilier

De siste årene har martnan satset mye på barn og familier. Fokuset er ikke mindre i år når de flytter området for Ung skaperglede inn i hjertet på martnasområdet.

- Dette har vært svært populært for barnefamilier. Her får ungene gjøre håndverk sammen med folk som kan det, som strikking og andre teknikker, sier Teigen som mener ungene suverent kan være sysselsatt med håndverk tre dager til ende.

Samisk markering

Årets Rennebumartnan tar seg også av den samiske markeringa med blant annet utstilling av produkter og eiendeler til den samiske familien Renander på Nerskogen.

I denne forbindelse er Stensaas Reinsdyrslakteri en sentral utstiller med sitt reinsdyrkjøtt.

En storslått opplevelse blir det også å oppleve Frode Fjellheim og Hildegunn Øyseth sin kritikerroste familieforestilling «Joik ur og dame på lur», som framføres søndag 13. august.

Med nye utstillere og fokus på interiør og design, håper Rennebumartnan å øke publikumstallet igjen.

- På vår Facebook-side presenterer vi to nye utstillere hver uke.Vi har 4000 følgere på Facebook, noe vi er svært godt fornøyde med, sier Kenneth Teigen.