- Det var veldig gøy. Det er, etter hva jeg vet, den største turneringen innen brasiliansk jiu-jitsu i verden, og da er det selvsagt ekstra gøy å komme på toppen av pallen, sier Fagerheim om mesterskapet som ble avholdt i California forrige uke.

Les også: Erik Winger: - Jeg flyttet hit for å være mer ute i naturen

Sloss med storebror

Fagerheim bor i Oslo, men omtaler seg selv som ekte «orkangerbøgg». Hun begynte å trene med klubben Frontline academy for under to år siden, en klubb som blir omtalt som en av Skandinavias beste. Men spiren til kampsportinteressen ble muligens lagt allerede hjemme i Orkdal, sammen med boren Rune Heggem Fagerheim.

- Jeg har nok fått litt hjelp fra all slåssingen med storebroren min i oppveksten. Jeg kan nok takke ham for at jeg hadde et godt utgangspunkt da jeg først begynte, sier Fagerheim og ler.

Startet i voksen alder

I IBJJF World Championship i California måtte hun gjennom fire kamper for å nå finalen. Der møtte hun en motstander fra samme klubb.

- Det ble en skikkelig tøff kamp. Det er tøffe damer, sterke damer, og det var veldig artig å vinne. Det er også artig at det går an å starte med noe helt nytt i voksen alder, sier Fagerheim som er 25 år gammel.

Les også: Historisk borteseier for KIL/Hemne

Alltid nye utfordringer

Nå er målet å fortsette videre og bli enda bedre.

- Jeg har hvitt belte, som er det laveste beltenivået. Når jeg en dag får nytt belte blir det enda tøffere kamper. Man slutter aldri å bli utfordret i denne sporten.

Blått belte ble det på Fagerheim allerede denne uka.

- Så nå blir det spennende og utfordrende å teste ferdighetene mine mot folk som er på et høyere nivå, sier gullvinneren.