På Orkdal folkebibliotek har de utstilt krimbøker for barn og unge nå før påske, og utstillinga må stadig skiftes ut, for dette er populært blant de unge.

Akkurat nå anbefaler Sigrid Flor den norske serien Marg & Bein, der forfatterne Ingunn Aamodt, Arne Svingen og Jon Ewo skriver grøss og krim for barn. Arne Svingen, som nylig har besøkt flere skoler i distriktet, har også en ny serie som heter Svingens mørke verden. Den er lettlest, men skummel, forsikrer Sigrid Flor.

For voksne

For de voksne har biblioteket også sine anbefalinger. Flor anbefaler Thomas Engers bøker om krimjournalisten Henning Juul, som har sin egen tunge historie samtidig som det stadig dukker opp nye saker i hver bok. Ellers har hun sansen for Frode Granhus, som skriver krim fra Lofoten og også Hans Olav Lahlum, som er mer Agatha Christie-liknende i stilen.

Danske Jussi Adler-Olsen – skriver krim om den oppdikta Avdeling Q i politiet. Han er blitt veldig populær blant lånerne på biblioteket. Lars Kepler, som er et pseudonym for det svenske ekteparet som står bak, er også etterspurt. Den første boka Hypnotisøren, er solgt til 38 ulike språkområder og kom på bestselgertoppen i Sverige i 2009, og siden har bestselgerne bare rent på.