Det forteller Vibeke Garberg ved G Travel Orkanger.

Den urolige politiske situasjonen i verden påvirker også reisevanene våre. Mens Tyrkia i mange år har vært en favoritt hos mange nordmenn, ser det ut til at terrorhandlinger skremmer nordmenn unna ferieparadiset sørøst i Europa.

Merkbart

– Det første de sier når de kontakter oss, er at de ikke vil til Tyrkia. Jeg kan ikke komme på at det har vært så merkbar skepsis til Tyrkia tidligere. Dette er et reisemål som har solgt seg selv, med god mat, lave priser, og stabilt godt vær. Men nå velger de reisemål som er tryggere, forteller Garberg.

Også Hellas får merke det. Ifølge Garberg er det flyktningstrømmen som gjør at mange velger bort Hellas i år.

Salget til steder som Hellas og Kroatia går derimot veldig godt.

– Folk oppfatter det som tryggere, sier Garberg og trekker spesielt fram Mallorca.

– Mallorca er veldig populært, og det er så mye mer enn Alcudia. Mallorca er også veldig populært for dem som vil røre seg litt, og det er et fint sted for sykkelferie, sier Garberg og nevner perler som Soller og Cala d’Or.

Ikke bare nett

I dag velger mange å bestille ferien sin på nett. Likevel er det en stor andel som benytter seg av kunnskapen reisebyråene besitter.

– Det er mange som tar kontakt med oss, for eksempel storfamilier og ungdomsgjenger. Det er litt artig at ungdommene kommer hit. De er mye på nett, men føler at det er tryggere å bruke et byrå. Hos oss får de tips, råd og anbefalinger.