I utgangspunktet var det dans/hiphop, film og tekst som skulle være tema for ungdomskulturhelgen i Skaun som var planlagt kommende helg. Nå avlyser kommunen arrangementet på grunn av for liten interesse.

- Vi vet at det vanskeligste med et slikt arrangement er å få deltakere, så sånn sett er det ikke noen overraskelse. Det kan hende at vi legger opp til et program som er for ambisiøst, for krevende. Kanskje tar det for mye tid. Kanskje føler noen at det er for skolelikt, sier fagleder for kultur i Skaun kommune, Steinar Haugen.

Sosiale medier

- Har dere vært flinke nok til å markedsføre tilbudet?

- Alle ungdomsskoleelevene har fått med seg brosjyre hjem. Kulturskolelærerne har jobbet opp mot kulturskoleelevene, som er et naturlig nedslagsfelt. Så skulle vi kanskje vært på noen sosiale medier som vi ikke er på. Vi har i hovedsak brukt Facebook, men da har vi kanskje i stedet nådd foreldre.

Teller ikke oppmøte

- Er det riktig å bruke kommunale ressurser på et arrangement som får så liten oppslutning blant ungdommene?

- Vi håper jo alltid at det skal komme flere. Vi jobber med kunst og kulturformidling, og da driver vi ikke alltid og teller oppmøte. Det er ikke alt som kan måles kvantitativt. De som har lyst til å benytte seg av dette tilbudet skal få muligheten, selv om de ikke er så mange.

Kortere tid i 2018

- Hva gjør dere nå?

- Vi får se om vi må gjøre det på en annen måte i 2018. Kanskje ha arrangementet over en kortere periode, ikke over en hel helg. Kanskje det kan styres gjennom kulturskolen. Det er mange måter å gjøre det på, sier Haugen.