På inngangsdøra til denne rørleggerbutikken på Grønøra på Orkanger, står det nå «stengt». Det har det gjort siden tidlig i juni. Konkursåpninga til Comfort Orkdal ble registrert tirsdag 6. juni.

Ifølge bostyrer og advokat, Ståle Spjøtvold, er det ikke kreditorer som har begjært oppbud, men virksomheten selv.

Tirsdag formiddag var bostyreren med selskapets styreleder og den største kreditoren, Sparebank1, i lokalet for å få en oversikt over situasjonen.

- Det er et oversiktlig og ryddig konkursbo så langt. Så får det vise seg hvordan det går når vi skal gå gjennom forretningsførselen til bedriften, sier Spjøtvold.

Gjeld og verdier

Styret har i oppbudsbegjæringen meldt inn en gjeld på 2 242 000 kroner. Banken har alene meldt et krav på 1,1 millioner.

Når det gjelder verdier skal de være på 1 345 000 kroner.

- Dette er nok litt i overkant. Den bokførte verdien på varelageret er beregnet til 800 000 kroner. I tillegg kommer driftstilbehør og varebiler, sier bostyreren.

- Hvor mange ansatte blir rammet?

- Det er fem, inkludert daglig leder. De skal nå melde inn utestående lønn og feriepenger.

Skiftesamling i juli

- Hva skjer nå videre?

- Konkursboet har sikret og registrert alle aktiva. Banken skal realisere skyldners eierdeler. Og forretningsførselen skal som sagt gjennomgås og rapporteres inn til tingretten, sier Spjøtvold.

Første skiftesamling i Sør-Trøndelag tingrett er satt til torsdag 13. juli.

Comfort Orkdal AS har tilhold i et næringslokale i Grønørveien, rett overfor 3T på Grønøra. Virksomheten ble etablert i 2008.