Hytta til Meldal Røde Kors i Resdalen brant natt til 16. april i år. Et klesplagg hadde falt ned på en ovn og antent en vegg. Alle fire Røde Kors-medlemmene som befant seg på hytta denne påska, lå og sov. De ble imidlertid vekket av en hund og kom seg ut tilnærmet uskadd. Hytta fikk store skader (røyk og sot). Den måtte rives.

Røde Kors fikk igjen 1,2 millioner kroner på forsikringa. 20. september startet arbeidet med ny hytte. Og fram til 25. oktober ble det utført 281 dugnadstimer av medlemmene, skriver meldal.no.

Den nye hytta er både større og mer moderne. Prisen er skissert til 1,8 millioner kroner.

– Inntekten vi har, kommer i hovedsak fra tomflasker, ervervsmessig kjøring og støttemidler. Dette løser vi i første omgang ved hjelp av lån samt at vi flytter ut av våre lokaler på Løkken Verk for å unngå leiekostnader, forteller hjelpekorpsleder Øystein Hoel til det lokale nettstedet.

Meldal Røde Kors ber privatpersoner og bedrifter om økonomisk støtte. Kun på denne måten kan de fortsette å ha hovedfokus på korpset sitt slagord: «Best på søk og redning fra fjord til fjell!».