Orkanger

Det regnet som sagt fælt i går, og slik vil det egentlig fortsette ut uka.

Som vanlig er dagens værvarsel forskjellig fra det jeg meldte i forrige værspalte. Jeg var klar for 2 millimeter nedbør og generelt hustrig vær da jeg dro på jobb, men oppdaget til min glede at det var opphold i regnværet, og nå ser jeg jo sola der ute. Kanskje det hjalp å nynne på ELOs «Mr. Blue Sky» likevel. Fra tolv og utover ettermiddagen øker både nedbørsmengden (5,6 mm) og temperaturen (6 grader), mens nedbøren avtar til kvelden. Svak vind hele dagen.

Tirsdag starter med oppholds, og det holder seg vel slik store deler av dagen. Lettskyet pent vær, temperaturen på formiddagen er 2 grader, mens på ettermiddagen stiger den til 5. Fra kvelden av stiger den videre til 8 grader, og så setter nedbøren inn igjen. 3,8 millimeter utover kvelden.

Dette fortsetter på onsdag, men ikke så mye som vi har sett tidligere. Bare 1,9 mm på nattestid og morgenkvist og følges av 3 varmegrader, utover formiddagen øker nedbøren til 2,3 millimeter mens temperaturen holder seg der den er. På ettermiddagen, får vi opphold i regnet igjen, temperaturen stiger til 5 grader, før det på kvelden igjen kan komme noen dråper. Den svake vinden fra mandag fortsetter.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Få forandringer denne gangen også.

På Løkken blir det et par millimeter mer regn i kveld, og noe jevnere temperaturer på tirsdag.

I Rindal kommer det opp mot 8,8 millimeter regn denne mandagskvelden, og i morgen vil temperaturene ligge mellom 3 og 5 varmegrader. Også sjanser for at den svake vinden går over i lett bris mandag og tirsdag.

I Rennebu blir det enda kaldere. Temperaturen tirsdag ligger på mellom 0 og 4 varmegrader, ikke noe å hoppe i taket for akkurat. Dette gjelder også onsdag, i tillegg til nedbør – sjansene er her for at det kan falle som sludd, hagl eller snø.

I Lensvik derimot, blir det et par grader varmere jevnt over, og tirsdag kveld kan de få 1,3 millimeter mer regn enn Orkanger. Også stort sett lett bris disse dagene, som av og til vil løye til svak vind.

Kyrksæterøra får høyere temperaturer i dag og onsdag, men lavere tirsdag. De får også en god del mindre nedbør og vinden er stort sett svak eller flau.

Krokstadøra får mindre nedbør i kveld, men mer nedbør tirsdag, temperaturene er stort sett de samme, ditto vinden.

Og i Børsa blir det ikke noe særlig forskjellig fra Orkanger.

Det blir også musikk – i dag også. Til frustrasjon for noen, men til glede for andre. Har egentlig ikke oppdaget noe særlig ny musikk, men om ikke annet kan jeg si at den nyeste singelen til Kaizers Orchestra – «Aldri vodka, Violeta» – absolutt er en glede å høre, og jeg gleder meg også til siste album i trilogien kommer i november. Etter det blir det turné på gutta, og så tar Kaizers pause på ubestemt tid. Jeg skjønner jo at de vil bruke tid på andre prosjekter, og ikke minst familien, men det er jo litt synd også. Jeg bare gleder meg over å høre at Janove sier at det ikke på noen måte er slutt.

Ellers kom den amerikanske rockegruppa Heart med et nytt album forleden. Har bare rukket å høre gjennom det én gang, men det jeg hørte var bra nok til at jeg alt har kjøpt det og lagt det inn på mobilen. «Fanatic» er et album jeg mener alle har godt av å høre gjennom i alle fall én gang.