Hemne

Det sier daglig leder Per Arne Kaarstad i Sodvin Eiendom AS. Selskapet er nå i startgropa med prosjektet Strandpromenaden. Her kommer det 18 leiligheter like nedenfor det nyeste HOB-bygget, og vil strekke seg til friområdet som Hemne kommune har på tegnebrettet på den tidligere verftstomta i Bugen.

Underjordisk garasje

— Strandpromenaden er et godt og betegnende navn på dette prosjektet, sier Kaarstad.

De to endeleilighetene blir de største på 96 og vel 120 kvadratmeter. Dette er fire- og femroms leiligheter. De øvrige er på ca. 90 kvadratmeter. To leiligheter blir bygd i en tredjeetasje.

— Når du sitter i båten din ute på fjorden, ønsker vi skape inntrykk av ei bølge. Det får vi til med ulik høyde på bygget, noe som også betyr at de som har kontorer i HOB-bygget ikke mister all utsikten, sier Kaarstad.

Samtlige leiligheter får terrasse både mot sjøen og fylkesveien, og samtlige leiligheter bygges på ett plan. Det skal bygges et underjordisk garasjeanlegg.

Strandpromenaden sett fra sjøsiden. Foto: Tegning: Sørli Arkitekter AS

Håper på høsten

Prosjektet er i en tidlig fase.

— Derfor kan vi foreløpig ikke gå ut med pris, på hvilken måte vi registrerer interesserte og hvor mange salg vi må ha før bygging starter. Men etter å ha publisert prosjektet på våre nettsider og Facebook, ser vi allerede nå at det er stor interesse. Vi har registrert mange «liker»-klikk, sier Kaarstad.

Han antyder byggestart til høsten.

— Vi håper det, men kan ikke love det. Men siden tomta er regulert til boligformål, både håper og tror vi på raskest mulig politisk behandling i Hemne kommune.

Strandpromenaden sett fra fylkesveien. Det «halve» bygget til venstre, er HOB-bygget.

Båtplass som bonus

Kaarstad mener Strandpromenaden skal bli et fint bidrag til positiv utvikling av Kyrksæterøra sentrum.

— Vi ønsker å bidra til slik utvikling. Strandpromenaden har en uslåelig sjøutsikt, og vil også bidra til å binde sammen sentrum og området bort til Bugen ved at det blir anlagt en gang- og sykkelsti ned mot sjøkanten, og på et lavere nivå høydemessig enn leilighetene i første etasje, sier han.

Ei småbåthavn blir som en bonus å regne.

— Båtplass i småbåthavna vil ikke inngå i prisen på leilighetene da alle ikke har båt, men dette blir et ekstratilbud til kjøper, sier han.

Det er Sørli Arkitekter AS som har tegnet Strandpromenaden.