Inntektene fra kampen går til Hillsborough Family Support Group og Liverpool FC Foundation. Det er satt opp to lag med tidligere liverpoollegender. Det ene laget består av britiske spillere, mens det andre laget består av tidligere Liverpool-spillere som ikke kommer fra de britiske øyer og det er dette laget Vegard Heggem skal spille for. Rennbyggen som spilte 65 kamper for Liverpool fra 1998 til 2003 gleder seg til kampen.

– Jeg gleder meg til å møte tidligere lagkamerater. Det blir også en veldig spesiell kamp å spille. Hillsborough-tragedien er jo en hendelse som har preget klubben veldig sterkt opp gjennom årene, sier Heggem til ST.

Stjernespekket

Det er tidligere Liverpool-manager Kenny Dalglish som har ansvaret for det britiske laget, mens Gerard Houllier har ansvaret for det internasjonale laget som Heggem og blant andre Bjørn Tore Kvarme og Stig Inge Bjørnebye skal spille på. Vegard synes det er flott at 25-årsmarkeringen blir gjort på denne måten.

– Når man har vært spiller i klubben så vet man hvor mye dette har preget historien. Det er veldig flott at vi spiller en slik kamp for å hedre de 96 som døde og de etterlatte, forteller rennbyggen.

Så langt er det solgt 35 000 billetter til kampen som blir spilt på Anfield 21. april.

– City er favoritt

Heggem er selvsagt meget fornøyd med hvordan Liverpool har gjort det denne sesongen og spår en spennene avslutning.

– Jeg er veldig overrasket over steget laget har tatt på så kort tid. Jeg holder Manchester City som favoritt, men om det blir seier mot city på søndag, blir det en utrolig spennende avslutning som er helt åpen, spår den tidligere vingbacken.

Lokale skjerf

I forbindelse med minnemarkeringen har Liverpool bedt idrettslag fra hele verden om å sende inn skjerf som skal legges på banen formet som tallet 96. Bengt Gundersen (bildet) hadde med seg skjerf fra flere lag i orkdalsregionen da han besøkte Liverpool nylig.

– Det var sterkt å se på navnene på de omkomne på minnemonumentet, og hvor mange ungdommer som ble drept. På fotballbanen er man konkurrenter, men denne saken med skjerfene viser at vi alle er en stor fotballfamilie, sier Gundersen.

TV 2 Sport Premium viser kampen som skal markere at det 25 år siden 96 mennesker mistet livet i en av fotballhistoriens verste tragedier.

Bengt Gundersen hadde med seg skjerf fra flere lag i orkdalsregionen da han besøkte Liverpool nylig.Foto: Catharina Morken