Vasaloppet minnet veldig mye om et sykkelløp søndag. Utbrytere fikk stikke og fikk mange minutters forsprang, men ble etter hvert hentet inn av hovedfeltet. Snillfjordingen Tore Bjørseth Berdal hadde spart så mye krefter så mulig i syv mil før han stakk fra hovedfeltet og skulle hente inn lederen som var ett minutt foran ham i løypa. Forspranget ble spist opp i løpet av noen kilometer, men Berdal gikk såpass fort at han til slutt ble gående mutters alene.

- Det var et All in-prosjekt. Jeg håpte jeg kunne ta igjen han som ledet og slappe av litt i ryggen der, men til slutt var jeg alene. Jeg hadde også håpet å få med meg noen da jeg gikk fra hovedfeltet, men slik ble det ikke. Det ble veldig tungt å gå der fremme alene når det lå snø i løypa, sier Berdal.

Ledet med minuttet

Med en mil igjen ledet Berdal med over minuttet på hovedfeltet som sakte, men sikkert begynte å spise opp avstanden som Berdal hadde opparbeidet seg.

- Jeg ble gående alene og telle stavtak. Jeg hadde jo selvsagt litt troen når jeg hadde ett minutt med en mil igjen. Det skal være mulig, men jeg kjente jeg begynte å bli sliten og da feltet hentet meg inn hadde jeg ikke en sjanse å følge med, sier Berdal.

Det ble massespurt om seieren og Andreas Nygaard fra Team Santander var helt suveren. Berdal ble til slutt nummer 21 og var tre minutter bak vinneren i mål.

Birken neste

Om to uker er det duket for Birkebeineren og Berdal er forhåpningsfull på egne vegner.

- Det er godt å se at jeg er sterk for tida. Fremover handler det om å beholde den gode formen og kanskje bli enda litt bedre inn mot Birken. Der kommer det sikkert til å bli satt fart fra start av og jeg håper å komme sterkt utover i løpet. Jeg bør vel helst være alene om jeg skal ha en sjanse om å vinne Birken, tror Berdal.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255