Det sa tidligere ordfører John Ola Selbekk etter å ha mottatt gave og gode ord på avslutningslunsj forrige uke.

Kommunestyret i Agdenes avsluttet møtet sist onsdag med å invitere den nylig avgåtte rådmannen til en avslutning på Milano Lensvik, tidligere Lensvik Kro. Her ble det overrekkelse av et Elling Reitan-maleri og gode ord.

- Det er vemodig at vi er kommet til det uforståelige tidspunktet at vi skal avrunde yrkeskarrieren din. Du har vært betraktet som fast og uslitelig inventar på rådhuset. Ingen ventet at du skulle tre av, sa ordfører Oddvar Indergård, som innledet avskjedsseansen.

Lojal

Indergård viste til et godt samarbeid og svært lite konflikter. Han beskrev John Ola Selbekk som lojal, likandes, humoristisk og med selvironi.

- Du har en enestående evne til å skrive saksframlegg presist og lettforståelig. Det er noe vi setter pris på når vi sitter med store saksbunker. Du respekterer politiske avgjørelser, selv om du ikke alltid er enig. Du kan være litt «karravolin», men på innsida vet vi at du er ydmyk.

Indergård mener det er paradoksalt at Selbekk slutter i innspurten til Orkland-sammenslåinga.

- Du har jo vært spydspissen på mye av det som har foregått der, og bidratt til at prosessen har gått på skinner. Engasjementet ditt i prosessen vil bli savnet.

Liker ikke oppstuss

Gaven var det ikke vanskelig å velge, ifølge ordføreren, da Selbekk har uttrykt sin begeistring nettopp for Elling Reitan ved flere anledninger.

- Det blir nesten for mye for meg nå. Jeg liker ikke så mye oppstuss, selv om det er hyggelig å bli satt pris på, sa hovedpersonen selv, som hadde meg seg kona Vigdis på avslutninga.

Selbekk beskrev hvordan han i første omgang ble ansatt som kommunekasserer på grunn av et benkeforslag, og la til:

- Jeg har spekulert på om jeg ville tatt sjansen på å ansette en sånn type som meg selv?

Fantastisk tid

Selbekk anslo at det er blitt rundt 850 politiske møter gjennom rådmannskarrieren, og et ukjent antall saksframlegg.

- Jeg vil takke for en fantastisk karriere i Agdenes kommune. Jeg har gledet meg hver dag, og det har vært en fantastisk reise. Spesielt sammen med dere politikerne, for da vet man aldri hvor det bærer, sa han.

Milano Lensvik var fylt opp til en avskjedslunsj med rådmannen. Foto: Ingrid S. Hultgreen
Ane Svanem spilte to sanger på avslutninga. Foto: Ingrid S. Hultgreen