Salisbury er byen som huser den vakre katedralen som har Englands høyeste spir, og det er byen der elvene møtes. Blant de fem elvene som renner gjennom byen, er Avon og Nadder.

Fra bolig til hotell

Rett ved bredden av Nadder ligger Grasmere House Hotel. Det var ved dette hotellet deltakerne på ST-turen bodde to netter denne uka.

Vi ble personlig tatt imot av hotelleieren Dale Naug, australieren som kjøpte eiendommen for 30 år siden. De første ti årene var herregården privatbolig, men i 1993 åpnet han hotellet. I dag er bygningsmassen mer enn fordoblet, og har 39 rom.

Kjørte til byen

Det er ikke standarden på hotellrommene eller luksuriøse fasiliteter som gjør Grasmere til en litt annerledes hotellopplevelse.

Kort sagt handler det om et hotell med sjel. Det første Naug gjorde etter at han hadde ønsket oss velkommen, var å kjøre til byen for å kjøpe inn adaptere. Mange hadde nemlig glemt at spenningsstyrken er en annen i England, noe både skjegglengde og døde mobiler vitnet om.

– «How many shall I buy?», spurte han da han skjønte at noen var opprådd for omformere.

Ikke lenge etter var han på plass med adaptere til den som måtte ha behov for det.

Mat under åpen himmel

Dagen etter ankomst skulle vi til Stourhead Garden, noe som var omtalt i gårsdagens reportasje fra ST-turen. Da ST og Orklareiser i forkant av turen fortalte Naug at vi hadde lyst på en piknik i den berømte parken, foreslo hotellverten sporenstreks at han kunne lage piknikpakker til hver enkelt deltaker. Og slik ble det.

Like fin var opplevelsen da oppholdet ved Grasmere House Hotel ble avsluttet med en middag under åpen himmel, med utsikt over den store plena mot elva og katedralen. På menyen sto helstekt lam, noe som falt i smak hos trønderne i den varme, engelske sommerkvelden.

Tog fra London

– Jeg ser aldri på klokka. Dette er livet mitt. Jeg elsker det jeg holder på med, sier Dale Naug som stråler som ei sol når han får høre at gjestene på ST-turen skryter av oppholdet.

– Det som motiverer meg, er å se at gjestene mine er glade og har det bra.

Han anbefaler Salisbury som reisemål. Den idylliske byen er lett tilgjengelig fra London, og det tar bare halvannen time fra London med tog. Herfra tar man seg lett til steder som Stonehenge og Stourhead Garden, samt mange andre spennende utfluktsmål. Ikke minst er byen i seg selv verdt et besøk.

Agatha Christie-land

Joril Lefstad og Hallgeir Garberg fra Orkdal er med på ST-tur for første gang. Paret fikk tid til å ta seg en rusletur i byen, og Joril var også på joggetur i Salisburys gater.

– Det er en veldig trivelig by, og hotellet – med den artige verten – var en opplevelse, sier Joril som er i England for første gang.

– Så langt har det vært mye bedre enn forventet. Ikke minst været. Vi trodde ikke det skulle bli så fint. Dette er en fin måte å reise på. Vi ser noe nytt hver dag. Vi reiser landskap som endres, og det blir aldri kjedelig. Og for meg som er så glad i Agatha Christie, er det artig å se at landsbyene er akkurat slik jeg har forestilt meg.