Orkdal

Så langt har Svorkmo NOI, IL Fjellmann, Orkanger IF arrangert ST-karusellen med flotte forhold og fint vær. Onsdag ettermiddag var været såpass dårlig at skitur var ikke det første en tenkte på. Mye regn og vind de siste dagene stoppet likevel ikke folk fra å møte opp i Knyken skisenter onsdag kveld. Og i Knyken var ikke værforholdene så ille som det var nede i dalen.

- Jeg er overrasket over at været og forholdene var såpass bra i Knyken. Her kom nedbøren som snø, men jeg forstår at folk tenkte seg om slik som været var nede i dalen, sier leder i skiavdelingen i Orkdal IL, Knut Ole Solligård.

Populært

Den avsluttende karusellen i Knyken blir avrundet med premieutdeling etter endt renn og er ikke overraskende den mest besøkte ST-karusellen. Til tross for været, ble den også det i år, selv om det var lavere oppmøte enn det har vært tidligere år. 92 unge skiløpere trosset været og fikk en fin opplevelse i skiløypene.

- Vi må si oss godt fornøyd med 92 til start slik som været var, men det hadde selvsagt vært plass til flere. Vi avviklet rennet på tre kvarter, så det kunne gjerne vært det dobbelte med deltakere som det har vært tidligere år, sier Solligård.

Premieutdeling

Rennet ble arrangert i fristil og som vanlig uten tidtaking. ST-karusellen er et tilbud til alle som ønsker å gå på ski i alle aldre. Løpene arrangeres alltid uten tidtaking, men løperne får startnummer. Formålet er å fremme skiglede blant barn og unge.

Etter rennet i Knyken tok løperne turen i Knykstuggu for å få tildelt premier. Premieutdeling er alltid en stor begivenhet for de unge håpefulle som kanskje står på pallen for første gang og får sine første premie. I tillegg var det mulig å få seg noe å spise og drikke i kiosken.

ola.rise@avisa-st.n