Orkanger

Som nevnt over, er været de neste dagene like ustabilt som vanlig. I det minste får vi blå himmel og temperaturer over 10 grader, så vi skal jo egentlig ikke klage.

Denne mandagen møter oss med lettskyet pent vær og 15 varmegrader. Utover dagen blir det varmere, før det mot kvelden blir kaldere og regn. Opp mot 12,5 millimeter. Er det ikke typisk? Det fine været varer akkurat så lenge som arbeidsdagen.

I morgen tirsdag blir det omvendt. Dagen starter med regn – rundt 10 millimeter – og herlige temperaturer (opp mot 20 grader), før vi får litt skyer, litt sol og litt blå himmel, mens temperaturen dropper ned mot 12 grader – om vi har riktig «flaks».

Onsdag er en annen historie derimot ... Dagen starter med 8 grader og lettskyet og ender på 15 grader og regn. Er vinteren virkelig så nærme? For er det ikke sånn i den kalde årstiden som varer så alt for lenge her i midten av Norge, at når det er sol, så er det pinadø kaldt, mens når nedbøren kommer kommer også mildværet? Vær er merkelige greier, dere.

Jeg fikk ikke malt i helgen, så det kom da noe godt ut av den. Vel, det og en heidundrandes gjenforeningsfest for trinnet mitt fra ungdomsskolen. Det var saker det, selv om det bare var cirka 30 stykker (av 66) som møtte opp. De 36 andre kan med andre ord angre. Vi får se om det blir malevær i løpet av uken. Alt jeg vet er at jeg sannsynligvis kommer til å sløse det bort på noe annet. Som jobb, eller søvn.

Løkken verk, Rennebu, Rindal, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Mye det samme ustabile været her som ellers. Ikke noe nytt i den tralten, altså. Det vil komme mer regn på Løkken når det først regner, dagens tordenbyger i Rindal kommer ikke likevel, Rennebu får dårlig vær hele onsdag, Kyrksæterøra får temperaturer som er 1-2 grader varmere enn resten av nedslagsfeltet (også på onsdag), i Lensvik vil det blåse litt mer og ellers er alt mye det samme.

Lesernes bilder

Nok en gang to bilder fra John Øystein Berg i Snillfjord. Mannen har talent, det er i alle fall sant!

Det ene bildet har ikke så mye med været å gjøre, men det var fint nok til at jeg slenger det med. Jeg er ikke så kresen av meg sånn sett. Om du som leser dette har noen bilder du vil skal komme med, ikke nøl med å sende de til meg. E-postadressen min er sjur.vaage@avisa-st.no.