Orkanger

I dag melder yr.no om sol, 1 grad og svak vind i formiddag, lettskyet, 2 og flau vind i ettermiddag, og 0 kveld.

Torsdag meldes det om lettskyet hele dagen. 3 kuldegrader og flau vind natt, morgen og formiddag, 3 grader og lett bris på ettermiddagen, og 1 grad og svak vind på kvelden.

Fredag meldes det om lettskyet, 2 kuldegrader og svak vind natt og morgen, 3 kuldegrader og flau vind på formiddagen, skyet og 1 grad på ettermiddagen, og 2 grader på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om svak vind i dag, 1 grad varmere til 1 grad kaldere og flau vind til frisk bris torsdag, og 3 til 1 grader varmere og frisk til laber bris fredag.

I Rindal meldes det om 1 grad kaldere i dag, 1 til 3 grader kaldere og flau til svak vind torsdag, og 1 grad kaldere fredag.

I Rennebu meldes det om 3 til 2 grader kaldere og laber bris i dag, 1 til 5 grader kaldere og laber bris til liten kuling torsdag, og 2 grader kaldere og frisk til laber bris fredag.

I Lensvik meldes det om 1 grad kaldere og vindstille til svak vind i dag, 3 grader varmere til 1 grad kaldere og laber bris til svak vind torsdag, og 1 grad varmere til 1 grad kaldere og flau vind til lett bris fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 grad varmere og svak vind til lett bris i dag, 2 grader varmere til 1 grad kaldere og lett til laber bris torsdag, og 3 grader varmere til 1 grad kaldere og svak vind til lett bris fredag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad varmere i kveld, 1 grad varmere til 1 grad kaldere og svak vind til laber bris torsdag, og 2 til 1 grader varmere og flau vind til laber bris fredag.

Og i Børsa meldes det om 2 til 1 grader varmere og lett bris i dag, 4 til 1 grader varmere og lett til frisk bris torsdag, og 3 til 4 grader varmere og laber til lett bris fredag.

Musikk

Dagens Vær-Sjur er dedisert ene og alene til min kjære Hans Jånni, som i år blir 24 år gammel. Snart får hun sin egen gåstol og sitt eget høreapparat, men alt det tilhører morgendagen. I alle fall fremtiden. Hvem vet? Jeg satt en stund og tenkte på hva slags musikk Hans liker, som jeg føler jeg kan skrive om, men etter mye om og men, kom jeg frem til at det bare er et band jeg kan skrive om. Et jenteband fra England, som var svært populære på 90-tallet. Til og med jeg var fan, hovedsakelig på grunn av noe så grunnløst som utseendet deres, og et par fengende sanger jeg uten å blunke kan fremføre fra start til slutt, det være seg karaoke eller bare et spontant sangutbrudd. I dag skal det handle om Spice Girls.

«Wannabe» er en sang som vi finner på deres første album, «Spice», fra 1996. Sangen var deres første singel og en umiddelbar hit, siden beskjeden deres om «Girl Power» og deres smårare personligheter gikk sammen som hand i hanske med den catchy beaten, og gjorde folk verden rundt interesserte. Singelen er for øvrig den mest solgte singelen av et jenteband i verden, og sangen handler om vennskapets verdi.

«Say You’ll Be There» er også å finne på «Spice», noe brorparten av sangene i denne spalten er. Sangen ble spilt inn i hjemmestudioet til produsenten Elliot Kennedy, mens jentene hadde på seg joggebukser og sokker. De ville at den skulle ha en kul og avslappet atmosfære og være skikkelig laidback. Sangen handler om hva de hadde opplevd sammen, og at de alltid skulle være der for hverandre.

«2 Become 1» toppet listene i Storbritannia samtidig som albumet «Spice». Både sangen og albumet lå på førsteplass hele julen 1996. Noe som skiller denne sangen fra mange andre, er at sangtittelen er i versene, og ikke i refrenget. Dave Grohl har sagt i et intervju med Guitar World at dette er en av hans «guilty pleasures». Fullt forståelig, hele bandet er en av mine guilty pleasures. Vanskelig å la være. Sangen kan sies å handle om kjærlighet, selv om tolkningene stort sett dreier mer mot (sikker) sex.

«Mama» er enkelt og greit en sang om mødre og mor / datter-forhold. En hyllest til sine mødre, og en rolig og fin sang. Sangen ble skrevet mens Mel «Scary Spice» B gikk gjennom en dårlig fase med moren sin, og meningen er mer eller mindre at moren din er den beste vennen du kan ha, det være seg om hun er overbeskyttende eller har kort lunte og er (litt) gæren. Hun kjenner deg sannsynligvis bedre enn hva du selv gjør på noen måter.

«Who Do You Think You Are» er også å finne på overnevnte album, og siste sang jeg tar for meg fra «Spice». Sangen er energisk, og handler om en arrogant person som jeg-personen prøver å sette på plass ved å fortelle vedkommende at han eller hun må jobbe for å nå toppen, ikke bare forvente at det skal skje. Det kan sånn sett være at den handler om noen som forventer å bli berømt uten å gjøre noe for det.

«Spice Up Your Life» er å finne på albumet «Spiceworld» fra 1997, og er første spor på plata. Sangen er en typisk dance pop-sang, med innslag av latinorytmer som salsa og samba. Teksten er inspirert av Bollywood-filmer og reflekterer gruppas ønske om å skrive en sang for verden. Selv om kritikerne mislikte den, ble den en kommersiell suksess, og jeg skal ærlig innrømme at jeg liker den jeg også. Spesielt det catchy refrenget. «Slam it to the left / If you're havin' a good time / Shake it to the right / If ya know that you feel fine / Chicas to the front / Ha ha (uh uh) / Hai Si Ja / Hold tight»

«Viva Forever» er også å finne på «Spiceworld», og er favorittsangen min av Spice Girls. Den er vakker, trist og videoen er helt på syre og svært forstyrrende – spesielt delene hvor Spice Girls i form av skumle feer av tre (som er skummelt nok i seg selv) stenger en liten gutt inn i en rubiks kube. Den har et flott innslag av spansk gitarklimpring, og det er kanskje av grunnene til at jeg liker den så godt. Jeg smelter helt når jeg hører det på steder du ikke forventer å finne det (og det er sannsynligvis derfor jeg liker balearisk trance så godt også). Geri «Ginger Spice» Halliwell er med på sangen, og med i videoen, selv om da begge deler ble sluppet, hadde hun sluttet bandet på grunn av depresjoner og interne konflikter. Om man ser videoen før man leser teksten, kan man tenke seg at sangen handler om kidnapping, og de mange uløste sakene. Fuglen representerer «agnet», rubiks kuben representerer stedet den kidnappede blir holdt fanget, mens de andre «eggene» representerer andre uløste saker. Personlig liker jeg å tro at sangen handler om barndommen, og hvordan vi aldri får den tilbake, men vi kan drømme oss dit, og vi har fortsatt minnene. «Hasta mañana, always be mine / Viva forever (viva forever), I'll be waiting (I'll be waiting) / Everlasting (everlasting), like the sun (like the sun) / Live forever (live forever), for the moment (for the moment) / Ever searching (ever searching) for the one (for the one)»

Spillelister

Wimp

Spotify