«En rolig dag for politiet i Sør-Trøndelag i dag, så langt. Fine, bare veier. Føles greit å bo såpass langt nord i landet, akkurat nå.»

Det er den enkle og talende Twitter-meldingen fra Operasjonssentralen for politiet i Sør-Trøndelag denne torsdag formiddagen. Med et klart á propos til «snøkaoset» lenger sør i det langstrakte landet vårt, der snøfallet har stanset både fly og busser.

Reaksjonene i sosiale medier er for øvrig relativt entydig når det gjelder det «overraskende» snøfallet på Øst- og Sørlandet. I hvert fall fra folk som har sine røtter litt lenger nord.

Jon Reidar Øyan, snillfjording som nå er bosatt i hovedstanden var raskt ute: «Snø i Oslo. Venta 3 min på banen. Kaos og ekstremvær sier Ruter. Seriøst? Ekstremvær at det snør før påske? Søringer!»

«Ok, @Ruter. Neste år tror jeg vi planlegger for at det faktisk KAN snø i Oslo,» melder Magnhild Antiblogger.

Her er noen flere twitter-glimt:

«Slutt å tøyse! Det er ikke snøkaos og ikke masse snø! Vi bor i Norge og skriver fortsatt mars. Å bli overrasket av varslet snøfall er flaut!»

«Ein kan vel ikkje seia at buss- og vegdrift er særleg tilpassa forholda når ein ikkje kan køyra ved nokså vanleg snøfall. Uproft.»

«Og ikke kom med den om at vi bor i Norge. Å klage på været er et frysegode.»

Og litt mer alvorlig, med tirsdagens flystyrt som bakgrunn:

«Tyskere, spanjoler og franskmenn tenner lys i medlidenhet over kaos, katastrofer og inferno forårsaket av snømengdene over Østlandet.»