Lørdag er det duket for vinterens andre lokalkjøring i Orkdal tråvpark, og denne gangen er det Børsa & Skaun traverlag som inviterer. På menyen står åtte løp, derav to ponniløp.

Kvalitet

Og spesielt hurtigløpet for kaldblodshester, Laugenpokalen, blir et severdig og spennede løp med flere svært gode hester til start. Kvaliteten er såpass god at det ikke hadde vært noe i veien for å sette løpet inn i ei V75-ramme. Den største stjernen i løpet blir millionæren Storm Odd, som vant årets første lokalkjøring med sin eier og trener Ola Martin Foss i sulkyen. Storm Odd skal imidlertid hente tillegg på flere gode hester, deriblant Hongslo Gutten, Alsaker Elfax, Theodor og Bottem Viktor og Eld Stjernen, så løpet blir ingen «spasertur» for verken Storm Odd eller andre som tar mål av seg å vinne løpet.

Stallduell

Løpet blir også en herlig stallduell med tre aktører fra stallen til travtrener Anne Dahlshaug på Viggja. Dalshaug kjører sin egen Bernard, faren Ole kjører Skjetnemario, mens Marthe Langørgen skal tøyle sin egen Røyns Olise. Så gjenstår det å se hvem av de tre som kan være størst i kjeften etter løpet.

Treårsløpet teller tre hester, og her blir det gjensyn med BB Messi og Hafell Krabat, som begge nok hadde travet ei lav 40-tid uten galopp under orkdalskjøringa. Debutant blir Pertter Willmanns Remfax.

Ærer Flataune

Avdøde Armann Flataune er å regne som en legende i trøndersk travsport. Og i løpet til minne om «travets tryllekunstner» fra Skaun, er 10 skarpskodde kaldblodshester meldt til start.

Varmblodsløpet blir en variert affære med hester som har tjent fra 25 000 kroner til nesten 500 000 kroner. Løpet teller seks hester, og spørsmålet blir om for eksempel Simplistic med 26 000 kroner på kontoen klarer å holde unna for halvmillionæren Black Butan.

Med skjerpede krav om vakthold og dermed store kostnader, er de tradisjonelle travfestene historie. Derfor velger også skauningene å gjøre unna premieutdelinga i klubbhuset på travparken rett etter kjøringa.