De har en interessant fellesnevner, Håvard Løvnes, Ellen Hegg og Elling Reitan. De er alle fra Agdenes. Og det er intet mindre enn oppsiktsvekkende at ei bygd med vel 1700 innbyggere har fostret tre verdensanerkjente kunstnere.

— Ja, nesten litt suspekt, sier Håvard Løvnes, yngstemann i trioen.

Håvard Løvnes, Ellen Hegg og Elling Reitan har fått navnet A-laget, der A-en også står for Agdenes.

Sprek gjenbruk

Onsdag kveld var han, Hegg og Reitan hjertelig til stede under galleriåpninga i kraftstasjonen ved Ingdalselva.

Bygningen, på størrelse med et standard lite uthus, er døpt om til Galleri Kraftstasjonen, og et eksempel på at det kan være et stort spenn fra bruk til gjenbruk; det er vanskelig å se en større avstand enn fra strømproduksjon til kunstutstilling. Men alt går an, bare man er kreativ nok i tankegangen, og i neste omgang gjennomfører det.

God stemning

Og utenfor buldrer Ingdalsfossen – naturressursen som selvsagt er årsaken til at det kunne bygges en kraftstasjon her i sin tid. Og det er på bergene rundt selve fossen folket samler seg under Fossajazzen, kanskje det aller største høydepunktet under Kibnebfestivalen.

— Kraftstasjonen fungerer overraskende godt som utstillingslokale. Det er god stemning her, sier Løvnes, idet alle som overvar Blodhest i forsamlingshuset litt tidligere, krysser brua på fylkesveien og tar den korte spaserturen til galleriet.

A-laget

Trioen vil stort sett være på plass alle dagene utstillinga er åpen, det vil si til og med lørdag. Dette er ei salgsutstilling med relativt høyt prisnivå, i hvert fall når vi ser prislistene over de dyreste arbeidene.

Onsdag var det galleriåpning som seg hør og bør; med sprudlende drikke (Mozel – og selvsagt med ei jordbær oppi) i stettglass. Og så var det jo også bygdas eget A-lag – et begrep lansert av Tormod Nergaard, som tok initiativ til å restaurere kraftstasjonen – som var hovedattraksjonene.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300

Bildene blir finstudert - ja, etter alle kunstens regler.