Nytt av året er at arrangøren har med mosjonsklasse med tidtaking i tillegg til konkurranseklassen.

– Vi ønsker å senke terskelen for å «delta mot klokka». Tendensen er at mange dessverre synes det blir for seriøst å stille konkurranseklassen, derfor opprettet vi en mosjonsklasse med tidtaking, sier Stine Storengen i Meldal IL.

Stiger 1000 meter

Løpet starter i Meldal sentrum som ligger 130 meter over havet. Derfra løpes det 10,5 kilometer til toppen av Resfjellet som ligger på 1161 moh.

Mosjonsklassen med tidtaking kan velge mellom å starte i Meldal sentrum eller fra Gammelsætervollan som har seks kilometer til toppen.

Trimklassen har samme alternativ som mosjonsklassen, men man kan også gå fra Kølmoen til Gammelsætervollan (4 km).

Noen under timen?

Spørsmålet hvert år, er om noen kommer seg opp på Resfjellet før det er gått en time. Nærmest var Sondre Norstad Moen i 2011 da han løp på 1,03,05. I 2014 slo Anne Nevin rekorden på kvinnesiden med tiden 1,12,55. Om noen av de rekordene blir slått vanker det også premie.

Familieaktiviteter

Som i tidligere utgaver av Resfjellet opp vil det bli lagt opp til familieaktiviteter hele dagen på Gammelsætervollan som ligger midtveis i løypa. Her vil det bli arrangert en mini-utgave av Resfjellet opp, natursti, tippekonkurranse og salg av grillmat.