Kristin på Husaby og Rennebumartnan er blant dem som får sin del av de vel tre millionene som deles ut i prosjektstøtte i Trøndelag i år.

Hovedutvalget for kultur deler ut 3 085 000 kroner i prosjektstøtte til kulturformål i Trøndelag. Ved søknadsfristens utløp hadde det kommet inn 126 søknader. Av disse var 83 fra sør, 41 fra nord i fylket, mens to var fra Oslo.

Fra vår region får Rennebumartnan tildelt 80 000 kroner til arbeidet med Håndverk i den digitale framtida, mens Kulturfestivalen Kristin på Husaby i Skaun blir tilgodesett med 50 000 kroner.

Sammenlagt utgjør budsjettrammene fra søkerne ca. 107 millioner. Av dette ble det søkt om kr. 16 664 355 fra Trøndelag fylkeskommune

- Vi er glade for både mangfoldet av søknader som har kommet inn og at vi kan gi nyttig støtte til så mange forskjellige arrangementer i hele regionen. Nå gleder vi oss til å se at fylkeskommunens tilskudd kan bidra til et rikere kultur-Trøndelag, sier May Britt Lagesen, leder for hovedutvalget for kultur i Trøndelag fylkeskommune.