Orkanger

Det var en kald morgen i dag – og selv om det er noen grader varmere nå, er det fortsatt kaldt. Har vi flaks, kan det bli hele 15 varmegrader i kveld, men kun om vi har flaks. Ellers vil vi ha skyer, noen solgløtt her og der, og 11-12 varmegrader. Dette er det man kaller forkjølelsesvær. Jeg har i alle fall klart å bli forkjølet. Forferdelig irriterende dette. Jeg var jo nettopp blitt frisk av en, så går det to dager, og vips, forkjøla. Og som allergiker, er det enda verre, da slimhinnene blir hypersensitive eller noe slikt. Fantastisk. Rett og slett fantastisk.

Lørdag starter også med en kald morgen, men har vi flaks, ser vi temperaturer opp mot 16 varmegrader og kanskje til og med selveste solen, men så igjen, det er jeg som skriver dette – fra noe jeg leser på yr.no, så oddsen er stor for at det ikke stemmer. Sats på regn, kulde og blåst, dere. For å være på den sikre siden.

I slikt et vær, passer det seg for øvrig å sitte inne og høre på musikk. Eventuelt kle på seg godt og vandre rundt ute. Det er noe jeg elsket å gjøre da jeg var yngre. Med en gang det var tegn til en liten høststorm, var det på med svart, fotsid frakk, svarte jeans, svarte skinnhansker, svart skjerf eller buff (ser dere en trend?) og hodetelefoner som dundra dyster folk metal, sur jazz eller depressiv rock. Ah, som jeg savner å være ung igjen! Og når vi snakker om jazz. Sitter her og surfer og føler en sterk trang til å høre «Fattig bonddräng» fra Emil i Lönneberga, så jeg kobler meg opp mot WiMP og søker i vei. Og hva finner jeg vel, jo da. «Lindberg spelar Lindberg». Lasse Lindberg Quartet. Interessante greier. Ikke det jeg helt forventet meg, men trompeten, trommespillet, klaveret og det jeg antar er en kontrabass fungerer bra til å spille gamle, kjente barnesanger. Absolutt verdt en lytt, om du liker jazz.

Men hvor var jeg, jo, vær. Søndag blir en våt dag, det vil ikke falle så mange millimeter med regn, men det vil fortsatt regne. Det passer meg utrolig dårlig, siden jeg skulle ut for å plukke rips før det blir for sent på året. Får håpe på noen timer oppholds. Temperaturene vil ligge på mellom 9 og 12 grader og det vil blåse en svak vind fra de nordlige områder.

Mandag fortsetter søndagens vær. Regn, generelt hustrig og ikke minst traurig. Ikke en god dag å starte uken på. Det er slikt vær som gjør at man er mest frista til å bare krabbe inn under dyna og sove videre på. 8-11 grader, noen millimeter regn og svak vind fra nordvest. Huff!

Løkken verk, Rennebu, Rindal, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Stort sett det samme været her som ellers. Rennebu kan få besøk av Tor – med Megingjord og Mjølner – mens han farer over himmelen i vogna hans trukket av Tanngnjost og Tanngrisne, på jakt etter riser og jotner å bekjempe. Eller kanskje han er på vei hjem til Bilskirne, for alt vi vet. Ellers har nok en bonde eller to ofret litt for mye mjød og andre ting til de kjære vanene våre, Njord, Frøy og Frøya – de mest kjente fruktbarhetsgudene. Nok regn nå, føler jeg. La oss få nyte resten av sommermåneden med sol og golde åkre, eller noe slikt. Det vil i alle fall være perfekt for de av oss som skal plukke bær, og de av oss som trenger solens livgivende stråler for å kurere forkjølelser og lignende.

Og for de av dere som har snublet innom denne spalten og begynner på Fredly FHS ... Vel, været er ikke noe mer lovende på Fredly som det er i Børsa, synd dere får en våt og kald start på det jeg ellers håper blir et spennende og fantastisk skoleår.