Valgfaget «Innsats for andre» er stadig på utkikk etter å hjelpe noen som trenger det. Ved Meldal ungdomsskole er tilbyr de dette enestående faget på andre året. Elever har bidratt på sykehjemmet, på dagsenteret, Grefstadtunet, i barnehager, småskolen, og har hatt diverse oppgaver sammen med frivilligsentralen.

I år har 34 elever valgt faget, og de trenger mange oppgaver. Den første jobben i høst er å delta på demensaksjonen. De skal samle inn penger til forskning på demens og ønsker å bidra til større forståelse om sykdommen.

Tirsdag 20. september kommer elevene rundt i bygda med innsamlingsbøsser. Under forberedelsene til dette, har valgfagselevene lært litt om demenssykdommene. De har hatt besøk av Frode Mo fra Nasjonalforeningen for folkehelse og Aud Mildrid Ree fra helsetunet.

De fleste av oss kjenner noen som er demente og vet at det er en veldig vond sykdom. Det trengs virkelig penger til forskning, slik at det i framtida vil finnes bedre behandling. De håper at elevene er velkomne og at de får samlet inn mange penger til en god sak.