Velforeninga hadde valgt å invitere folk ned til bygdas egen perle ved fjorden, nærmere bestemt til badeplassen Grislæsthølet på Gjølme. Avduking av et skilt med det noe spesielle navnet var for øvrig en av postene på sommerfest-programmet.

Rundt 180 små og store fant veien til det som ifølge primus motor Britt Solemsløkk Helgemo ble en svært trivelig fest.

– Det var midtsommermusikk i høyttalerne, sommerblomster på bordene og yrende liv nede i badekulpen, forteller hun.

Festen bød også bydde på helstekt gris, potetløp, sekkeløp og trillebårkjøring. Vinneren av trillebårløpet fikk for øvrig tittelen «Årets Grislæst» for seieren.

Og så ble de første flaskepostene i STs sommerkonkurranse kastet i vannet. De yngste festdeltakerne nølte ikke med å kaste seg i vannet i kampen om å få tak i flaskepostene. Kasper Hansen (10) var den heldigste denne gangen, og vant den gjeveste premien. I tillegg er han med i trekninga om et reisegavekort på 2000 kroner.

– Vi berget akkurat for regnskurene, og siste trillebårrunde gikk akkurat da regnet kom, sier Britt Solemsløkk Helgemo, som på vegne av velforeninga gjerne vil takke alle som møtte fram.

– Og vi vil takke naboene som stilte opp og ordnet med strømtilførsel, plenklipping og ellers andre ting vi trengte i forbindelse med arrangementet. Tusen takk! sier hun. Og forteller at flere mente festen burde bli en tradisjon.

– Så kanskje blir dette et årlig midtsommerarrangement?