Jostein Karlsen i Statens vegvesen sier at arbeidet med å fjerne masser fra fylkesvei 305 i Åstfjorden i Snillfjord er i gang, etter raset som gikk rett før midnatt fredag. Raset var 50 meter bredt og nærmere 500 meter langt.

- En geotekniker kom til stedet tidlig lørdag, og fikk bistand av en til utpå dagen. Vi har akkurat startet arbeidet med å kjøre bort masser, sier Karlsen.

- Det er altså ikke fare for nye ras?

- Det har stabilisert seg. Vi kommer til å kjøre på stein både ovenfor og nedenfor veien for å stabilisere grunnen, sier han.

Karlsen sier de har et håp om å få åpnet veien lørdag kveld, men at det er umulig å love noe.

- Det kan også bli i løpet av morgendagen (søndag). Da skal det iallfall være farbart med personbiler der. Vi får se an hvordan dette går. Entreprenøren er i full gang.

Massedeponi

Vegvesentet har et massedeponi ovenfor veien der raste startet, og trolig var dette en utløsende faktor.

- Det kan ha blitt for stor belastning på grunn av deponiet som er på øversida der. Det kan ha utløst raset sammen med en del vanntilsig i området, sier han.

Deponiet består av løsmasser som er gravd ut i forbindelse med traseen til ny 714 gjennom området.

- Er det trygt å bruke dette som deponi fortsatt?

- Vi lager en steinvoll lenger framme, slik at det skal være trygt. Vi vil også redusere høyden på deponiet, sier Karlsen.

Kvikkleire?

- Er det utfordringer med kvikkleire i området?

- Det er ei stripe med leire som har rast ut, ja. Men nå har jo den rast i vei, og det ser ikke ut som det er mer igjen.

- Er leire et generelt problem i forbindelse med 714-arbeidene som nå pågår?

- Nei, det har ikke vært så mye tidligere på dette prosjektet.

Jostein Karlsen i Statens vegvesen.