Det hadde heldigvis stoppet da jeg dro på jobb, men kommer nok tilbake i løpet av dagen. Leste på Facebook at det var vinter i luften, men har heldigvis ikke merket noe til det. Det hadde vært for ille.

Orkanger

Det er ikke akkurat sommervær vi melder. Det er nesten så det ikke blir over 10 grader i helgen. Rimelig kald juli. I alle fall når det i tillegg skal regne. Nei, vent. Dette var jo værvarselet for Rennebu.

I dag fredag kommer det «noen» millimeter regn over Orkdal – dette ser jeg når jeg ser ut og nesten ikke ser nabobygget for bare vann, i tillegg er det sjanse til å se noen glimt av vår søster solen. Blir ikke så veldig varmt, bare rundt 14 grader. Nok til at jeg kommer til å sprade rundt i shorts vel og merke. Dog, jeg skal til sydligere strøk. Hjem til mitt kjære Stavanger. Det er kanskje ikke så mye bedre vær, men det er i alle fall noen grader varmere.

Lørdag starter med under 10 grader og det vil regne stort sett hele dagen. Mer utover kvelden, med opp til 9 millimeter. Glad jeg er bortreist, men jeg slipper i det minste å vanne plantene til ’a mor. Det blir i det minste litt varmere til kvelden.

Søndag møter oss med nok av regn og temperaturer på under 15 grader. Høsten kom tidlig i år. Irriterende nok for de av oss som liker sommeren, også i Trøndelag, men hva kan man gjøre? Det nytter ikke å gå og irritere seg over det heller, blir ikke mer sol av den grunn. Jeg antar at det eneste som kunne virke, ville vært å begynne og ofre til en eller annen solgud. Jeg foretrekker Horus / Ra. Han er kul. Av alternativene har vi blant annet greske Helios (stundom Apollon, men av de to ville jeg satt pengene mine på Helios, han var tross alt en titan), norrøne Sól, vediske Surya, galliske Sulis eller germanske Sunna.

Mandag og dagene frem til slutten av juli, ser ut til å være rimelig regnfylte, så det er på tide å finne frem godt brygg, god mat og en og annen geit eller ku for å ofre til en solgud, folkens. Prøv å avstå fra ofring av mennesker. Det er så kjedelig, og strafferammene er mye verre.

Løkken verk, Rennebu, Rindal, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Om vi ser bort fra overnevnte Rennebu med nesten vinterlige julitemperaturer, er været stort sett det samme. Som vanlig, så om du ikke skal til Berkåk eller Nerskogen, trenger du sannsynligvis ikke pakke ullsokker, stillongs eller noe særlig med ull generelt.

Lesernes bilder

Fortsatt ingen bilder som har kommet inn. Om dere har noen værbilder, send de til sjur.vaage@avisa-st.no.

Og med dette tar jeg ferie fra værmeldinga de neste to ukene, men ingen fare. Det er meldt drittvær ut juli. God (festival)-sommer!