Orkanger

Denne formiddagen har vi en temperatur på like under ti varmegrader, det er sol og noen lette skyer, og det blåser ikke noe særlig. Med andre ord, en herlig start på den fantastiske måneden kalt oktober. Og når vi snakker om oktober. Litt morsomt at det er den tiende måneden, men har et navn som tilsvarer at det skal være den åttende. Sånn går det når man ikke skifter navn når man skifter kalender. I gamle dager var måneden kalt «sædemåned», og for de av dere som ikke tenker koffert, kan det opplyses om at dette var måneden for såing av vinterrug. Det var også en slaktemåned.

I løpet av ettermiddagen vil vi får noen flere skyer, og temperaturen stiger til 12 grader, og i løpet av kvelden vil den stige til 13 varmegrader.

Tirsdag starter med lette skyer – det kan være fint å stå ute og se på himmelen på nattestid, gråblå, med skyer her, og stjerner der. 8 grader på natten og om morgenen, som synker ned til 6 varmegrader når formiddagen kommer. Fra tolv og utover ettermiddagen, forsvinner skyene og vi får temperaturer på opp mot 13 varmegrader. Men trøndersommeren var ikke død, kan man si. Fra kvelden og utover skyer det til igjen, og temperaturene går ned til 12 grader.

Onsdag møter opp uten særlig med skyer på nattestid, så det er en god sjanse til å se på månen, om du ikke har noe i mot at det er litt kjølig, da temperaturen ser ut til å ligge på 8 «varme»grader. I løpet av formiddagen kommer det noen skyer og temperaturen kan synke til 7 grader. Fra tolv og utover ettermiddagen er det stor sannsynlighet for at vi får opp mot 5,5 millimeter regn, det blåser opp til laber bris (fra svak og flau vind de forhenværende dagene) og temperaturen stiger til 13 grader. Fra kvelden av går denne ned til 11 grader, vinden løyer ned til svak vind igjen og nedbørsmengden minker til 1,5 millimeter.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra

Som vanlig er det ikke de helt store forskjellene, og som vanlig vil jeg nevne de «største» her.

Løkken verk får jevnt over høyere temperaturer disse tre dagene, og så å si ikke noe nedbør på onsdag. Det samme gjelder for Rindal.

I Rennebu blir det stort sett det samme som på Orkanger, men også her blir det mindre nedbør på onsdag. Ikke 1 millimeter engang. Dette gjelder for øvrig også for Lensvik.

På Kyrksæterøra blir det større sjanser for skyer, høyere temperaturer jevnt over og vindstyrken ligger stort sett i kategorien lett bris.

På Krokstadøra blir det som på Orkanger, men heller ikke her blir det noe særlig med regn på onsdag ettermiddag og kveld. Dette gjelder også for Børsa.

Og så over til musikken. Jeg føler meg fortsatt litt uttappet etter fredagens herlige konsert med Seigmen, men jeg har allerede oppdaget et nytt album som jeg digger, og jeg har ikke engang hørt det ferdig. Det får terningkast seks i min bok. Albumet er selvfølgelig «Just Tell Me That You Want Me: A Tribute to Fleetwood Mac». Jeg er stor fan, både av andre artisters tolkninger av band jeg liker, og av dette bandet. Høydepunkter som kan dras frem, er åpningssporet, «Albatross», av Lee Ranaldo Band og med J. Mascis med på laget. Billy Gibbons & Co (kjent fra bl.a. ZZ Top og TV-serien «Bones») sin råe versjon av «Oh Well» må også med. Det samme gjelder Lykke Lis utgave av «Silver Springs», Best Coasts «Rhiannon» og lenger har jeg ikke kommet, men jeg er rimelig sikker på at resten av albumet er minst like bra som første halvpart. Andre album som kan være verdt å sjekke ut, er Muse sitt nyeste, «The 2nd Law», og Tori Amos’ «Gold Dust». Førstnevnte er et rent studioalbum fra Muse sin side, og singelen «Survivor» var en av årets OL-sanger. Jeg likte den i alle fall svært godt. Sistnevnte er i og for seg sanger fra Amos’ tidligere album, b-sider og singler, reutgitt i en orkestral versjon. Kjenner jeg Tori Amos’ musikk rett, er dette gull.