En kvinne i 30-åra bosatt i Midt-Norge er tiltalt etter straffelovens paragraf 239 for uaktsomt bildrap etter en trafikkulykke på E39 ved Bjørkøybekk i Orkdal i januar i år. Hun er også tiltalt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand da hun ifølge tiltalen var påvirket av narkotika.

Det var kvinnens 14 år gamle sønn som omkom i ulykken.

Ble skadet selv

Ulykken skjedde i forbindelse med forbikjøring. Bilen kvinnen kjørte fikk skrens, kom over i motgående kjørefelt og frontkolliderte med en møtende bil. 14-åringen omkom i ulykken, mens mora pådro seg alvorlige skader.

«NN kjørte uten å være tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom», heter det i tiltalen, utferdiget av Statsadvokatene i Trøndelag.

To andre personer, bosatt i Møre og Romsdal, satt i den møtende bilen. Også de ble påført personskader.

Kvinnen må nå møte i retten med den verst tenkelige tiltalen mot seg. Saken kommer til behandling i Sør-Trøndelag tingrett 2. og 3. desember, ifølge berammingslista.

– Svært alvorlig

Advokat Terje Engebretsen er oppnevnt som kvinnens forsvarer.

– Hun har en svært alvorlig tiltale mot seg, men jeg har så langt ikke rukket å snakke med henne da jeg ble oppnevnt som forsvarer ganske nylig. Så langt har jeg kun skrevet et brev der jeg ber henne ta kontakt. Det håper jeg hun gjør så snart som mulig, sier Engebretsen.