Det er lite som minner om gode skiforhold om en står nede på flata i Orkdal. Her har det knapt lagt seg 4–5 centimeter med snø. Om en beveger seg noen hundre meter opp i høyden til Ulvåsen og Knyken ser det langt lysere ut for skientusiaster. Der ligger nemlig snøen tungt på tretoppene og rikelig med snø løypene.

Flotte forhold

Leder i Orkdal IL Magne Fossbakk, kan fortelle om gode forhold i Knyken og at løypene har blitt brukt hyppig etter snøværet tirsdag og onsdag.

- Akkurat nå er det fine forhold her. Nå har vi fått kjørt løyper også utenfor rulleskitraseen som gjør at vi har 6,5 kilometer med løyper. Det er mange som har tatt turen til Knyken allerede for å prøve forholdene, sier Fossbakk.

Tore Martinsen fra Fannrem var en av flere som benyttet dagen til en fin skitur i Knyken torsdag formiddag. Han skryter av løypene og anbefaler alle som liker å gå på ski, ta turen ut i naturen å nyte skiføret.

Håper det varer

Værmeldingene har vært skiftende og torsdag var det plussgrader i Knyken. Lørdag er det meldt nedbør i form av sludd, men fra søndagen av er det meldt en ny varig kuldeperiode som skal strekke seg i hvert fall en uke ifølge yr.no.

- Vi håper at mildværet ikke tar bort altfor mye av den snøen som nå har kommet, slik at det kan bli fine forhold i ukene fremover mot jul. I kuldeperioden kommer vi selvsagt til å begynne å produsere snø igjen, slik at vi kan sikre gode forhold både for trimmere og fremtidige arrangementer, sier Fossbakk.

Gjort utbedringer

Også i Ulvåsen var det upåklagelige forhold torsdag. Orkanger IF har brukt mye tid på å forbedre traseen den populære Markaløypa denne sommeren og høsten. Dermed trenger de ikke like mye snø som tidligere for å kjøre løypemaskinen der. I øyeblikket er det bare et lite myrparti som ikke er oppkjørt i den løypa.

Perfekt på Jårakjølen

Jårakjølen/Skaunakjølen er et populært turmål for mange i regionen og er som oftest først med å kunne stille med preparerte skiløyper. I år gikk løypemaskinen for første gang den 18. november, og siden den gang har det lagt seg mye snø.

- Jeg regner med at det er over en halvmeter på enkelte plasser nå. Det skal mye til å få bedre forhold enn det vi har akkurat nå, sier Arvid Almås som kjører løypemaskin der.

På Jårakjølen kjøres løypemaskinen fire dager i uken på tirsdag, torsdag, lørdag og søndag. Tar du hele rundturen kan du nyte gode forhold med nypreparerte løyper i drøye to mil. Det er Jårakjølens venner i samarbeid med Leik IL som står for preparering av løyper. Her går det an å komme seg inn i løypenettet med parkeringsmuligheter ved Krogstadsetra på skaunsida, fra Solsjøbygda i Orkdal og på Restad på Hølonda.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Det har lagt seg mye snø i Ulvåsen som kan skilte med gode skiforhold tidlig i desember. Foto: Ola Marius Rise