Det er Ragnar Volden som har bygd opp og eier Hemnskjela Feriesenter ut mot Trondheimsleia. I 16 år har han og kona Anne Lise, og i en periode også dattera Siri, drevet feriestedet. Det består av restauranthuset Naz Perwer, samt seks leiligheter og 24 dobbeltrom med bad.

— Vi er blitt pensjonister, og velger å la andre ta over. Derfor annonserer vi nå feriesenteret til salgs, sier Ragnar Volden.

Mye som skjer

Det er 16 år siden han bygde opp stedet. Det gjorde seg blant annet bemerket for navnet det eksotiske navnet på restauranten; Naz Perwer, er nemlig navnet på en egyptisk lystbåt som forliste ute i leia i 1929. Tilbudet til de besøkende ble gradvis utbygd. I starten var det også svært populære utekonserter, og størrelser som både Smokie og Hellbillies har stått på utescenen.

I dag er hovedmarkedet mer rettet mot store utbyggingsprosjekt i nabolaget.

— Det er mye som skjer. Utbygginga av Fv 714 fortsetter i Åstfjorden, og da får vi mer geografisk nærhet til aktiviteten sammenlignet med Krokstadøra. På Hitra Kysthavn og Industripark bygges det stadig ut, og så kommer vindmølleutbygginga. Jeg tror nye drivere og eiere skal ha et godt levebrød, mener Volden.

Nedre grense

De ønsker primært kjøpere på feriesenteret, men er også åpen for å diskutere utleie til drivere for kommende sesong.

— Det vil passe godt for et par/en familie. De kan, i hvert fall i starten, benytte ei av leiligheten til bolig, sier Volden.

— Hva ligger prisantydningen på for et feriesenter?

— Den er ikke oppgitt fordi det er flere løsninger. Noen kan drive bare restauranten eller bare utleieenhetene eller alt. Vi har selvsagt ei nedre smertegrense, vi gir det ikke bort. Men vi strekker oss langt for fortsatt å ha drift på senteret, sier Volden.

Helt grei arbeidstid

Han mener også at en driver/eier ikke trenger å bli bundet 24 timer i døgnet.

— Får du en så bra aktivitet at du kan forsvare å leie inn folk, kan det være mulig å ha ei helt grei arbeidstid.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300