Det sier skaunordfører Jon P. Husby, som mener Statens vegvesen ikke må så tvil om hvem det er som har ansvaret for å sikre rasstedet.

- Veien har ligget der den ligger i lang tid. Og når det raser ned i veien, så er det veivesenets ansvar. Her snakker vi om et ras som har gått i en sving og hvor veien er innsnevret med ei kjegle. Hvis det ikke er storsamfunnets ansvar å rydde opp her og vevesenet og fylkeskommunen forsøker å skyve ansvaret på huseieren, så vil jeg ta meg en alvorsprat med dem, sier Husby, som synes utviklinga i saken virker snedig.

Les også: Plutselig usikker på ansvaret

- Ingen tvil

- Jeg skjønner godt at beboeren oppå raskanten er engstelig. Den ene dagen står det et sikringsgjerde noen få meter fra husveggen. Den neste dagen er det borte, og man kan lure på hva som blir det neste. Nå har veivesenet i lang tid sagt at det hele henger på tekniske løsninger, hvilken løsning man skal velge for å sikre området. At man nå begynner å snakke om at det kanskje ikke er veivesenetes ansvar, skjønner jeg ingen ting av. Slik jeg ser det er det ingen tvil om hvem som har ansvaret.

Føler ansvar

Husby sier videre at det haster med å få ei avklaring, og ikke minst så haster det med å få sikret rasstedet.

- I og med at veien er innsnevret på grunn av rasene, så har vi hatt en alvorlig trafikksituasjon i lang tid. Å snevre inn veibanen midt i en sving, er slett ikke bra. Som ordfører føler jeg et ansvar for innbyggerne i Skaun. Og når storsamfunnet skaper utrygghet for den lille mann og kvinne i min kommune, så vil jeg reagere. De som skal fatte beslutning om både eierskap til veien og hvilke tiltak som må på plass, bør ta seg en tur å se med egne øyne. Da vil all tvil bli feid til side, da det er åpenbart hvem sitt ansvar dette er, slår en ganske så tydelig skaunordfører fast.

Anders.Morken@avisa-st.no

952 52 261