Bare det beste er godt nok for far, men dagens rett bør nytes i fellesskap sammen med resten av familien. I dag har jeg laget noe som for mange vil oppfattes som utradisjonelt, nemlig biff og agurksalat. Dette egner seg ypperlig som en brunsj (sen frokost). Måltidet gir i hvert fall en knallstart på dagen for far.
4 biffsalater
400 g ytrefilet, eller modnet mørbrad og aller helst norsk, gjerne i et helt stykke.
1 ss rapsolje
1 ss hel pepper sort, eller grønn
1 rød chili
2 ss meierismør
Salt og pepper
Krydre kjøttet med salt og pepper.
Brun kjøttet på middels varme, 2-3 minutter på hver side ,til det blir ei stekeskorpe, sammen med hel pepper og chili i panna.
Ta panna til side, og tilsett smør. Ha alt i en ildfast form, eller sett stekepanna i ovn om den tåler varmen.
Etterstek kjøttet i stekovn på ca 160°C, til det får en kjernetemperatur på 50-55°C. La kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres i tynne skiver. Husk å ta vare på det brunede smøret.
Agurksalat
1 agurk, skjært i tynne skiver
4 reddiker, skjært i tynne skiver
1 rødløk, skjært i tynne skiver
1 neve koriander, finhakket
Salt, pepper
2 ss eplesidereddik
Bland alt i en bolle, og la det hele marinere i 20-30 minutter
Kald peppersaus
4 ss rørosrømme, eller seterrømme, dette gir en kremet konsistens
2 ss brunet stekesmør inkludert helpepper
Salt og pepper etter smak
Ha alt i en blender, eller kjør det sammen med en stavmikser.