Bare det beste er godt nok for far, men dagens rett bør nytes i fellesskap sammen med resten av familien. I dag har jeg laget noe som for mange vil oppfattes som utradisjonelt, nemlig biff og agurksalat. Dette egner seg ypperlig som en brunsj (sen frokost). Måltidet gir i hvert fall en knallstart på dagen for far.

4 biffsalater

400 g ytrefilet, eller modnet mørbrad og aller helst norsk, gjerne i et helt stykke.

1 ss rapsolje

1 ss hel pepper sort, eller grønn

1 rød chili

2 ss meierismør

Salt og pepper

Krydre kjøttet med salt og pepper.

  • Brun kjøttet på middels varme, 2-3 minutter på hver side ,til det blir ei stekeskorpe, sammen med hel pepper og chili i panna.

  • Ta panna til side, og tilsett smør. Ha alt i en ildfast form, eller sett stekepanna i ovn om den tåler varmen.

  • Etterstek kjøttet i stekovn på ca 160°C, til det får en kjernetemperatur på 50-55°C. La kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres i tynne skiver. Husk å ta vare på det brunede smøret.

Agurksalat

1 agurk, skjært i tynne skiver

4 reddiker, skjært i tynne skiver

1 rødløk, skjært i tynne skiver

1 neve koriander, finhakket

Salt, pepper

2 ss eplesidereddik

Bland alt i en bolle, og la det hele marinere i 20-30 minutter

Kald peppersaus

4 ss rørosrømme, eller seterrømme, dette gir en kremet konsistens

2 ss brunet stekesmør inkludert helpepper

Salt og pepper etter smak

Ha alt i en blender, eller kjør det sammen med en stavmikser.