Alle har et forhold til grøt i en eller annen form. Det være seg om det er til frokost eller dessert. Grøt kan lages og serveres på en rekke måter, og bare fantasien setter grenser. Dagens variant er bakt grøt. Ja, bakt i ovn. Grøt trenger ikke nødvendigvis bare kokes i en kjele.

Du trenger

4 dl byggryn, bløtlagt i ca. ett døgn

1 ts bakepulver

¼ ts ingefær

¼ ts muskatnøtt

½ ts kanel

¼ ts salt

2 egg

5 dl helmelk

3 middels store gulrøtter

1 ss rapsolje, til smøring

Topping

4 ss honning

Slik gjør du det

  • Bland bløtlagt byggryn og krydder i en bolle.

  • Visp sammen eggene og riv gulrøttene.

  • Bland egg, melk, og revne gulrøtter inn i byggrynsblandinga.

  • Smør en ildfast form med rapsolje.

  • Tilsett grøtblandinga i ildfastforma og bak den i ovnen på 170 °C i ca. 33–40 minutt til den har grøtkonsistens.

  • Serveres med god honning.