En skadeplaget Niklas Zellin vurderte å gi seg etter senior-NM i 2015. Nå har kraftpluggen fra Orkdal funnet motivasjonen igjen og skadene har han kjent lite av i de siste måneders forberedelser frem mot helgas NM.

- Jeg har ikke slitt med skader i denne oppkjøringen så det kjennes veldig bra ut. Treningen har gått veldig bra og jeg har aldri løftet så tungt som jeg har gjort nå inn mot denne konkurransen, sier Zellin.

Startet fra bunnen av

Etter NM-sølvet i 2015 brukte han lang tid på å finne motivasjonen, men flere av hans nærmeste mente han burde fortsette. Da han endelig bestemte seg for å starte opp igjen valgte han sin pappa Karl Åke Sjölin som trener for å prøve noe nytt.

- Det har fungert veldig bra med pappa som trener. Jeg måtte roe ned og starte fra bunnen av. Han har fulgt meg opp veldig tett og er med på hver trening og jeg har blitt flinkere til å lytte til kroppen. Pausen jeg hadde har nok hjulpet på skadene for jeg har gitt kroppen tid til å ta seg inn igjen og det kommer jeg til å ta med meg videre også, sier Zellin.

Ingen resultatmål

Niklas har vanligvis satt seg resultatmål før de store konkurransene, men til årets NM har han ikke gjort det.

- Jeg tar det litt som det kommer. Det kommer veldig an på dagsformen og den vet du ikke noe om før du skal løfte. Jeg vet jeg har gjort det bra på trening og at jeg er i god form, sier Zellin.

Han tror også det kan være en fordel at han løfter på «hjemmebane» på Stjørdal.

- Du slipper å reise så langt, så du får en bedre oppladning. I tillegg er det såpass nære Orkanger at det kan komme litt kjentfolk å se på og da blir jeg jo ekstra gira, sier orkdalingen.

Kan slå egen rekord

Under senior-NM i 2015 løftet Zellin 1025 kilo sammenlagt i knebøy, benkpress og markløft. Den rekorden kan nå stå for fall.

- Jeg har vært opp på 1070 på trening, så det ser jo lovende ut, men det er mer som spiller inn i konkurranse. Jeg håper å kunne kvalifisere meg til EM og VM. Nivået er såpass høyt i Norge at om du er med i toppen i NM, så er du høyt oppe internasjonalt også. Han ene jeg skal løfte sammen med tok EM-sølv, sier Zellin.

Spiser mye

Sist uke trente Niklas for fullt, men denne uken har han bare to treninger som fungerer som nedtrapping for å finne energi til konkurransen.

- Den siste uken spiser jeg litt mer enn vanlig. Jeg prøver å ligge på rundt 5–6000 kalorier for dag. Kroppen har gått inn i konkurransemodus og jeg blir veldig slapp om jeg setter meg ned. Så jeg er ikke den perfekte samboer de siste ukene før en konkurranse, sier Zellin.

PS! NM i styrkeløft starter på fredag, men Niklas skal ikke løfte før på søndag.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Pappa Karl Åke Sjölin har tatt over som trener i årets sesong. Foto: Arkiv