Breath Takers delte seieren i bandkonkurransen med SKA-frika. Premien var spilling under Vannspeilets åpne dag på lørdag. Dommerne løste imidlertid dobbeltseieren på en genial måte: SKA-frika spiller lørdag, mens Breath Takers får ti minutter fredag.

«Oppvarmer»

Ti minutter kan kanskje høres litt magert ut. Men det er ikke en hvilke som helst timinuttersbolk. Hip hop-artistene fra Trondheim skal nemlig på scenen rett etter sitt store idol, Chamillionaire.

Sveinung Sundli uttalte spøkefullt etter bandkonkurrransen at Breath Takers har fått verdens beste oppvarmer i Chamillionaire.

Kjører hardt

– Jeg klarer nesten ikke å beskrive det, sier Ronnie i Breath Takers når ST ber ham fortelle hvordan han og gruppa hans opplever å få gå på scenen rett etter helten.

– Det blir en kjempeopplevelse. Vi skal gå på scenen og kjøre hardt. Og vi skal vise at vi er kjempeglade for å ha fått denne muligheten. Vi er fan av Camillionaire, og hadde bestemt oss for å dra til Orkanger for å høre ham som publikummere. Vi ble derfor kjempeglade da vi vant, for det var et høyt nivå på konkurransen, sier Ronnie som er glad for at Trøndelag endelig har fått en festival som tar hip hop'en på alvor.

Viktig festival

– Det er veldig viktig at vi har fått en slik festival. Vannspeilet har greid å få store artister fra USA samtidig som man gir plass for lokale og nasjonale artister, sier Ronnie.

Breath Takers består av Ronnie TClean, Ency Suante, Gabe Strange og Harry Moiba. De fire kommer fra Rwanda, Burma, Ghana og Sierra Leone. Da gruppa var på scenen i ST-trykkeriet, fortalte Ronnie litt om hvilke historier de fire bar på, og hvordan de bruker musikken til å sette ord på tankene sine.

– Budskapet i tekstene er veldig viktig for oss, det er som en slags terapi. Jeg får ut tankene mine ved å sette ordene ned på papiret, og gjennom tekstene ønsker vi å kommunisere med publikummet vårt.

Breath Takers går på scenen som siste gruppe i kveld.