For å gjøre tidsklemma litt mindre velger kulturskolen i Hemne å komme ut til barnehagene med sang og musikleker, i stedet for at ungene kommer til kulturskolen.

Det er kulturskolelærer Turid Ersvik i samarbeid med barnehagene i Hemne som står bak tiltaket. Bakgrunnen er at ungene nå til dags er med på så mange aktiviteter, både i barnehagen og etter at de er kommet hjem. Det blir gjerne å haste i vei fra det ene til det andre. Ved at kulturskolen kommer til barnehagen og formidler sang- og musikkglede, slår man to fluer i en smekk.

Aktivering

– Dette er en vinn-vinn situasjon for alle parter, sier Turid Ersvik og får følge av Johanne Løfaldli, som er styrer i Labbetuss barnehage.

– Ungene skal og må aktiveres og stimuleres gjennom dagen, men av og til tenker jeg at det kan bli for mye av det gode. Derfor setter vi pris på dette tiltaket fra kulturskolen. Barn og foreldre behøver ikke bruke tid på musikkskolen etter at dagen i barnehagen er slutt, sier Johanne Løfaldli.

Skratter og ler

At tiltaket er populært blant barna i Labbetuss barnehage er det ingen som helst tvil om. De er med i sangene for fullt, og skratter og ler til alle de rare påfunnene som Turid Ersvik kommer med. Foreløpig er dette et prøveprosjekt i regi Hemne kommune som går over seks uker ved Labbetuss og Svanem barnehager. Det er meningen at ordningen skal rullere vider, slik at alle barnehagene i Hemne får være med på tiltaket. Barnehagene får besøk en gang i uken fra kulturskolen.

– Mange av ungene kjenner meg fra før gjennom «Musikk fra livets begynnelse», der foreldrene tar med babyene til kulturskolen, forteller Turid Ersvik.

Les mer i onsdagens papirutgave.