Orkanger

Og det kan se ut som om jeg får ønsket mitt oppfylt, for i dag er det faktisk meldt regn. Hadde jo et ørlite håp om at sommeren skulle vare litt lenger, men den gang ei. Fra midt på dagen og utover, vil vi få noen millimeter regn, men det er også sjanse for sol, og temperaturene vil holde seg på rundt 16-17 varmegrader.

Det er helt greit for min del for øvrig. I går da det var på det varmeste, holdt jeg nemlig på med husvasken. Tok sokkelen, samt mitt eget rom – som ikke hadde fått nødvendig behandling på litt for lenge (noe som resulterte i kraftig nysing titt og ofte (jf. støv)). Da jeg startet var det 25 grader ute og 20 grader inne. Da jeg noen timer etterpå var ferdig. Var det minst 25 grader ute og rundt 30 grader på rommet mitt. Da var det bare å skru av PC, stereoanlegg, skjermer og lys, sette vinduene på vid vegg, åpne døren til gangen og døren ut og stikke sin kos. Da jeg kom tilbake noen timer senere, var det fortsatt like varmt. «Mission failed». Dette resulterte i at jeg ikke sovnet før det nesten var morgen.

Lørdag kan det bli mer stabilt vær, men ikke stol på noe – eller noen – som prøver å fortelle deg det. Jeg håper for øvrig på regn, slik at jeg slipper å male dukkestuen, og så kan det gjerne bli fint vær, siden jeg skal på gjenforeningsfest for ungdomsskolen. Temperaturene ser ut til å ligge på rundt 11-13 grader frem til kvelden, da det kan bli opp mot noen og 20 grader. Høres bra ut i mine ører. Lettskyet pent vær stort sett hele dagen.

Søndag kommer regnet tilbake, opp mot 7 millimeter regn på natt og morgenkvist, før det dabber av utover dagen, noen glimt av sola kan det hende vi får se, men ikke legg for mange utendørsplaner. Vi kan bli skuffet.

Mandag kommer derimot solen tilbake og vi får temperaturer opp mot 20 grader. En fin start på uken med andre ord.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Mye det samme været her som ellers. Det vil komme en millimeter mer regn på Løkken natt til søndag og temperaturene ligger på et par grader varmere enn på Orkanger.

I Rindal kommer det opp mot 14 millimeter regn natt til søndag og det meldes også om tordenbyger. Dette tyder på økt jotneaktivitet, så det er bare bra at Tor kjører rundt der oppe med det røde håret flagrende rundt seg mens han kyler Mjølner etter rakkerpakket fra undergrunnen.

I Rennebu kommer tordenbygene allerede fra rundt 12 og utover ettermiddagen i dag, og her skal det også regne mindre natt til søndag, men det blir også dårligere vær på mandag, med andre ord – noen millimeter regn og temperaturer på rundt 13-14 grader.

I Lensvik som i Børsa blir været mer eller mindre det samme som på Orkanger. Like temperaturer og like mye regn, men ta ingenting for god fisk. Jeg meldte om fint vær både mandag og onsdag kveld i Lensvik, men likevel kom det tåke, regn og kaldvær ut av intet og overrasket fiskere i Ingdalen og omegn. Jeg var selv på fisketur ute i Agdenes onsdag kveld, og det blåste mer enn jeg hadde meldt, var ikke like fint vær og da vi pakket sammen og snublet oss hjemover, kom det tåke så tykk at vi så én meter foran panseret og det var det. Slik vedvarte det til vi kom til Geitastrand.

Kyrksæterøra og Krokstadøra får en del regn natt til søndag. Henholdsvis 11,3 millimeter på førstnevnte og 8,3 på Krokstadøra. Nok vann i alle fall.

Lesernes bilder

Nok en gang har jeg fått fantastiske bilder fra John Øystein Berg i Snillfjord. Om dere andre har bilder dere vil sende meg for å komme på trykk i denne spalten, er e-postadressen min sjur.vaage@avisa-st.no.