Et følge av hestefolk fra Fannrem skulle søndag ettermiddag slippe tre unghester på beite ved Bjønnbettet i Orkdal. Dette er helt inntil fylkesvei 710 rett ved kommunegrensa mellom Orkdal og Agdenes.

Tre personbiler parkerte i veikanten på en rettstrekning mens de ventet på den siste av tre hester. De to andre hestene stod fortsatt på hestehengeren oppe på en gård på andre siden av fylkesveien. Klokka var cirka 15.

Les også: Fyllekjører involvert i trafikkulykke

- Vi satt og drakk kaffe ved bilen som var nærmest Orkdal. Jeg hadde akkurat bedt Erling Larsen, som parkerte bakerst av de tre bilene, om å komme fram til oss og drikke kaffe, forteller Liv Karin Mælen, som er kona til Øystein Mælen.

Plutselig hører de "et hvin" som følges av et kraftig smell. Mælen ser gnistregnet står idet en svart bil mer eller mindre flyr forbi dem på kun få meters avstand.

- Trykket av bilen som farer forbi gjør at kakestykket jeg har på fatet faller i bakken. Jeg rekker å tenke at dette blir alvorlig, sier sykepleieren ved Orkdal helsetun.

Det viser seg at bil har kollidert i sida på Larsens bil, fått sleng og blir kastet videre og lander med et brak i veikanten, der den blir hengende ute av stand til å kjøre videre.

- Tenk om Larsen fortsatt hadde vært inne i bilen eller stått utenfor. Og tenk hvor nær vi satt da bilen fløy forbi oss. Dette kunne gått riktig ille! Det var ikke vår tur denne gangen, sier Mælen, som innrømmer at hun hadde problemer med å sove natta etter hendelsen.

Sjåføren var tilsynelatende uskadd, og kom seg på egen hånd ut av bilen. Han var ifølge Mælen ikke norsk, og han spurte gjengen i veikanten om røyk.

- Andre i vårt følge mente det luktet alkohol av ham. Vi ringte politiet om ulykka. Ambulansen kom først, og deretter politipatruljen. Mannen blåste rødt og han ble med en sivil politibil videre. Til slutt kom redningsbil og tok med bilene, forteller hun.

Politiet bekrefter at sjåføren ble pågrepet for ruskjøring.

- Hvordan gikk det med hestene?

- Det gikk bra. Men tenkt hvis den siste ikke hadde vært forsinket. Hestene skulle leies langs og over fylkesveien før de ble sluppet på beite. De kunne havnet rett i fanget på bilen som kom, sier hun.

Det var kun bilen til Erling Larsen som ble skadet i ulykka. Ifølge 84-åringen er bakakselen knekt, samt at det er en del karosseriskader.

- Jeg vet foreløpig ikke om bilen blir kondemnert. Hvis det skjer, må jeg kjøpe meg ny bil, sier han.

- Hvordan opplevde du episoden?

- Jeg er like kald og rolig nå som jeg bruker å være. Jeg er nordlending og har vært ute en vinterdag før. Men like etterpå var det skremmende, ikke minst når jeg tenkte på hva som kunne hendt, sier han.

- Ja, for bilen din berget dere. Den stod som et skjold for dere som satt i veikanten og drakk kaffe?

- Ja, den gjorde det. Vi hadde englevakt, sier pensjonisten, som bor ikke langt unna Knyken, og som er i tråvparken på Fannrem hver eneste dag.

Veien var delvis sperret i forbindelse med ulykka, og det var manuell dirigering på stedet.