Jorodd Asphjell forteller at det de siste dagene har vært sonderinger for å avklare hvor stor støtte han hadde.

Det var derfor ikke overraskende at benkeforslaget kom. Overraskelsen besto i at han ble valgt som første, og ikke andre visepresident.

– Benkeforslaget har vært klart en god stund, og vi hadde en klar pekepinn på at jeg ville vinne. Men det var til vervet som andre visepresident jeg skulle være motkandidat, forteller Asphjell til ST.

Men så trakk Grete Johansen seg som kandidat til første visepresident, og det ble fremmet forslag om Christian Anker-Rasch til vervet.

– Vi ble ikke tatt på senga, men dette førte til at jeg ble foreslått som Anker-Rasch' motkandidat av Buskerud idrettskrets, forteller Asphjell som vant avstemningen med 87 mot 73 stemmer.

– For utenforstående, hva handler denne maktkampen om?

– Det er vanskelig å forklare på en god og enkel måte. Men særforbundene mener de skal ha et lovgivende flertall (2/3) på idrettstinget. Det er ikke idrettskretsene enig i, fordi man mener det vil gå ut over distriktenes innflytelse.

– Ord som økonomisk kriminalitet og korrupsjon er ord som er blitt brukt om avgått idrettspresident, Tove Paule. Hvordan har du opplevd disse beskyldningene?

– Det har vært kjedelig. Styret har alltid behandlet sakene full åpenhet.

– Har det vært en skitten kamp i forkant i forkant av idrettstinget?

– Det er ikke hyggelig når dette oppstår rett før tinget. Men Tove fikk stående applaus da hun satte idrettstinget torsdag. Jeg har lært henne å kjenne på en veldig god måte, som både arbeidsom og dyktig.

– Hvordan opplever du å bli nestleder i Norges største organisasjon?

– Det er veldig artig. Jeg har sittet i fire år. Valgkomiteen hadde ikke innstilt meg. Det var derfor veldig artig og hyggelig at forsamlingen foreslo meg. Jeg håper at jeg kan representere alle deler av norsk idrett på en god måte. Jeg vil ikke bli satt i noen blokk eller bås. Jeg vil gjøre en god jobb for alle sammen.

Catharina Morken