– Det er veldig stort behov for kulturarrangement for ungdom i Orkdal. Vi har svært mange tilbud når det gjelder idrett, men mangler kulturtilbud, sier Kjøren som er leder i ungdomsrådet i Orkdal.

Stolthet

Storåsfestivalen har gjort storåsbygg og meldalinger stolte av bygda si. Nå håper Sveinung Sundli, som selv er orkdaling, at det kan være mulig å skape et arrangement på ungdommens egne premisser i Gammelosen. Og at dette kan bidra til å gi orkdalsungdommen den samme stoltheten.

Før dette ble kjent for offentligheten denne uka, har Sundli arbeidet i mange uker med planene. Og han har ikke jobbet alene.

Ungdom involvert

For Sundli har det vært avgjørende å involvere ungdommen selv. Både ungdomsleder Heidi Vatn, leder i ungdomsrådet, Sondre Kjøren og ungdom fra både ungdomsskole og videregående, har gitt Sundli råd om hva ungdommene selv ønsker.

– Det betyr veldig mye for oss at han tar med oss på råd. Han har spurt oss hva vi trenger og hvilken musikk vi vil ha. Og det er satt ned ei gruppe med ungdommer som skal jobbe sammen med Sveinung, forteller Kjøren.

Gir av egne penger

Også ungdomsrådet, som Kjøren leder, er svært positiv til å få til en todagers fest i Gammelosen.

Saken ble tatt opp i rådets siste møte, og et enstemmig ungdomsråd sa ja til planene. At de virkelig ønsker dette tiltaket, viser vedtaket om å frasi seg godtgjørelse.

– Vi bidrar med 40 000 kroner til arrangementet. For å få det til, vedtok vi at medlemmene i ungdomsrådet ikke skal ta imot godtgjørelse.

Les mer om Vannspeilet 2011 i fredagens ST.

Catharina Morken