Rennebusmeden Ivar Fjellstad på Berkåk fikk onsdag celebert besøk av Dave Evans, første vokalisten i rockebandet AC/DC.

– Dave Evans har alltid drømt om å besøke ei ordentlig smie, sier Jan Rørbakk i Grindal, som huser rockeren Dave Evans fra Australia under norgesoppholdet.

Egen kniv og vafler

Dave Evans, rockeren fra Australia, måtte altså til Ivar Fjellstad i Rennebusmia på Berkåk for å møte en ekte smed. Ellers mente han at Ivar Fjellstad måtte være prototypen på en ekte vikingsmed.

– Han mente det var kun hjelmen med hornene på som manglet, ler Rørbakk som tidligere har vært smeddreng hos Ivar Fjellstad.

Etter besøket i smia fikk Dave Evans med seg en håndlaget kniv med knivblad laget av Jan Rørbakk og med skaft av hjortehorn. Ellers fikk han servert det norske nasjonal-kaffebrødet, vafler, for anledningen stekt av smedens datter, Kristin.

Spiller med Barbed Wire

Dave Evans som var med og startet rockebandet AC/DC i 1973, der han var vokalist i bandet ett år, er på besøk i Norge for å gjøre ei plateinnspilling sammen med rockegruppa Barbed Wire fra Meldal. Før jul gir de ut en EP med fire Dave Evans-låter, blant annet «Sunset strip» som Evans skrev for AC/DC, men som aldri ble gitt ut.

I dag reiser Evans verden rundt og spiller med lokale rockeband, blant annet Barbed Wire fra Meldal, som han har spilt sammen med også tidligere.

Stjernevenner

At den gamle rockeren skulle havne hos smeden i Rennebu, er derimot en annen historie. Husverten Jan Rørbakk i Grindal fortalte ham om sin tidligere arbeidsplass. Dermed ble et besøk hos den travle og fargerike smeden på Berkåk avtalt.

– Det var et kjempekoselig besøk i Rennebusmia. Evans og Fjellstad ble stjernevenner, forteller Rørbakk.

I smia fikk Dave Evans også teste sine smedkunster. Som den rockeren han er, hadde han ingen problemer med å svinge hammeren.

Svingte hammeren

Rørbakk omtaler Dave Evans som en legende i rockeverdenen. Nå er han også norgesvenn. I april/mai kommer Evans tilbake til Norge for å dra på turné med Barbed Wire blant annet i Norge, Sverige og kanskje Tyskland.