Han har trukket inn i skyggen i Sirmiones gamleby. 36 grader er litt for hett for den hjerteopererte 74-åringen.

Rett nedenfor den svale uteserveringen ligger Gardasjøen i all sin prakt.

Sirmione ligger på en odde, helt sør i Gardasjøen.

Det er her vi har bodd under oppholdet i Veneto-regionen. Hver dag har temperaturen ligget langt over 30 grader. Men en liten vindtrekk gjør varmen levelig.

Hastverk med livet

For fem år siden mistet Knut Wåtland kona si.

– Da jeg ble enkemann, bestemte jeg meg med én gang for at jeg ikke skulle bli sittende alene hjemme. Det første jeg gjorde etter at Liv døde, var å kjøpe en campingbil. Jeg kan ikke si at jeg fikk panikk, men det var som om jeg måtte skynde meg. Liv levde i fire måneder og fire dager etter at hun fikk kreftdiagnosen. Så da hun var borte, kjente jeg på at jeg hadde hastverk med livet.

Nye venner

Knut Wåtland er en utpreget sosial kar, og han var derfor ikke redd for å legge ut på reiser da han ble alene.

Men han reiser alltid i grupper. I 2013 var han med de danseglade Patina-damene på deres turné til USA.

– Det er så mange flotte enker der, vet du, spøker orkdalingen.

De to siste årene har han vært med på ST-tur, og har funnet seg veldig godt til rette.

– Jeg har fått nye venner, og for meg er det perfekt å reise med en gruppe. ST-turene passer meg midt i blinken. Jeg kan ikke annet enn norsk, og jeg får alltid hjelp av noen om jeg trenger det. Jeg synes det er godt at alt er ferdig opplagt.

Allsidig

Årets ST-tur har bydd på mange gode opplevelser så langt, og båtturen på Gardasjøen er en av dem. Vi ble med rutebåten opp til Malcesine, som ligger i den nordlige delen av innsjøen.

På veien dit var båten innom flere småbyer, og det var svært mye fint å se for oss som satt oppe på soldekket.

Gardasjøen er kanskje det mest allsidige reisemålet i Italia. Området er det mest allsidige i hele Italia. Med sine mange fornøyelsesparker og bademuligheter er Gardasjøen et eldorado for barnefamilier, man kan legge ut på mer eller mindre krevende fot- og sykkelturer, man kan gå i fjellet, seile på sjøen og ikke minst nyte atmosfæren i de trange gatene de vakre byene som omkranser sjøen.

Blant de fineste

Det er vanskelig å rangere de mange byene rundt Gardasjøen, men Sirmione og Malcesine regnes for å være blant de aller fineste.

Begge har pittoreske gamlebyer med trange gater og spennende nisjebutikker. Men man trenger ikke ha shoppinggen for å stortrives her.

Noe av det fineste man kan gjøre i den varme sommerdagen, er å sette seg ned på en uterestaurant med et glass god drikke, suge inn atmosfæren og se på folkelivet og de vakre omgivelsene. Alt dette mens man lytter til en gatemusikant som spiller en oppjazza utgave av «Hotel California».

Det er i slike stunder man ønsker man hadde mulighet til å stoppe tiden.

Og det er slike øyeblikk som gjør livet godt for enkemannen fra Orkdal.