Gården ligger fint til, og besøkende kan oppleve mange dyresorter. Foto: John J. Storholt

For vel ei uke siden la rindalsbonde Arild Haugen ut ei melding som har fått mye oppmerksomhet på Facebook. Meldinga ble lagt ut på to ulike Facebook-sider: «venner av norsk landbruk» og «Hjelp meg å hjelpe».

Inspirert

Der presenterte han seg selv som en bonde fra Rindal som hadde blitt inspirert av noen som bød fram hytta si til noen som ikke hadde råd til å dra på ferie.

- Jeg tenkte derfor at om noen har lust til å ta med seg barna på bondegårdsferie, så kan de få muligheten nå. Jeg har nok husrom til en liten familie, og det er kort vei til badevann og friluftsområde, skrev Haugen på Facebook-sidene.

Gratis ferie

Til ST forklarer han hvorfor han kom med dette generøse tilbudet:

- Jeg ville åpne for at en familie kunne komme hit på gratis gårdsferie. Det finnes flere familier som ikke har mulighet til å dra på ferie, og jeg ønsket å gi dem muligheten til å komme seg hjemmefra og få noen nye opplevelser, sier han til ST.

Plass til flere

Arild Haugen bor på en gård som ligger en drøy kilometer etter at man har passert fylkesgrensa til Møre og Romsdal.

I sommer er det han selv, faren og sønnen Anders som holder til på den store gården, så det er nok av plass for besøkende.

- Jeg har mange ledige soverom i huset, så det er ikke noe problem å huse en familie på fire - fem personer, sier han.

Hytter og badeliv

Haugen eier også to hytter i området, og begge hyttene er i gangavstand til det flotte badevannet Rørvatnet. Han disponerer både kano og båt, slik at det er mulighet for å få fisket litt.

- Noen vil kanskje overnatte på en av hyttene i stedet for på gården, eller de kan kombinere det. Hyttene er også store nok for en familie, forteller Haugen.

Mange dyr

Haugen driver melkeproduksjon, og det er derfor både kyr og kalver å se på gården. Rundt om på tunet er det også noen høner og ender.

- Og så har jeg et småbruk som ligger et par hundre meter unna gården. Her er det sauer, kattunger, kaninunger og andunger. Småbruket er utleid, men det går helt fint å gå en tur dit for å hilse på dyrene.

Innfall

Haugen forteller at han ble litt med seg etter at han hadde lagt ut det generøse tilbudet på Facebook.

- Det var nå mer som et innfall, sier han og humrer. - Det kunne bli alt fra ingen respons til 50 som ville komme. Men så langt har det ikke vært noen stor pågang. Jeg fikk henvendelse fra en familie i stavangerområdet, men de hadde ikke råd til selve reisen. Så det var litt synd. Og så har jeg gjort avtale med et par familier som kommer hit på dagstur.

Ikke for seint

Det er fortsatt ei stund til skolene starter opp igjen, og Haugen forteller at tilbudet står ved lag.

- Jeg kom sikkert litt seint på banen, men jeg måtte gjøre det når jeg hadde tid mellom slåttene. Det er fortsatt igjen litt tid til skolestart, så folk som er interessert, kan bare ta kontakt. Det er kanskje bra at byfolk kommer seg ut og får se hva som skjer på en gård. Enkelte som tror at det er butikkene som lager melka.

Catharina.Morken@avisa-st.no

928 30 284