Det skal bygges ny Lensvik skole på dagens tomt, og fristen for å levere inn tilbud er 5. februar.

Planen er at hele den eksisterende skolebygningen skal rives i én omgang, og at det bygges ny skole i det samme området som dagens skole ligger, på en høyde i Lensvik sentrum.

- Bestillinga er at den gamle skolen rives og den nye bygges cirka i samme området. Her har vi et opparbeidet og samlokalisert areal, med svømmehall, idrettshall, samfunnshus, stadion og barnehage i nærheten. Det er viktig å bruke fasilitetene som er der, samtidig som det er ei fin tomt med utsikt, sier Eva Sæther, assisterende rådmann i Agdenes kommune.

River hele

Prosjektgruppa for ny skole består av: Teknisk fagleder Bertil Meland, kommunalsjef Ole Edvard Meland, varaordfører Hans Bernhard Meland, rektor Erlend Ysland, vaktmester Halvor Sandstad, IT-leder Asbjørn Bjørgan, verneombud Sissel Indergård, tillitsvalgt Stig Terje Ingdal og assisterende rådmann/kommunalsjef for oppvekst og kultur Eva Sæther.

- Vi har landet på at det er best å rive hele skolen samtidig, siden det tar lengre tid å rive i etapper. En del av prosjektet vil derfor bli å se på midlertidige løsninger for elevene i byggeperioden. Det pågår drøftinger rundt ulike løsninger, som brakkerigg, andre lokaler eller å sende ungene til Lysheim skole. Det kan være at ny barnehage rekker å bli ferdig der, slik at dagens lokaler er ledige, sier Sæther.

Lysheim skole ligger i ytre Agdenes, og der pågår det en prosess med bygging av ny barnehage.

Status for ny Lensvik skole er foreløpig at det ser ut til å være bra interesse fra ulike tilbydere. Flere har rettet spørsmål til kommunen, og det ventes å få inn mulighetsskisser innen 5. februar.

Amfi som hjerte

Det er ideelt med fleksible romløsninger, da det er usikkerhet knyttet til elevtall, gruppestørrelser og sambruk. Det kan være naturlig å ta høyde for 200 elever, og følgende behov innlemmes i planene: Kunst- og håndverk, naturfagrom/lab, musikkrom/kulturskole, skolekjøkken/kantine, allrom/hall/amfi, grupperom, elevtjeneste, SFO, bibliotek, renhold, teknisk, verksted, IT-løsninger.

- Skolen er brukt til mer enn bare en skole, også til fritid og utleie. Det blir derfor en diskusjon rundt hvor mye vi skal innlemme av tjenester. Skal vi ha bibliotek i skolen? Skal vi ha kulturskolelokaler der? Det står også høyt på ønskelista med et allrom, et hjerte i skolen, gjerne med et amfi. Skolen er mye brukt på ettermiddagstid. Vi går litt vidt ut med ønskelista vår i starten, slik at tilbyderne og deres kreativitet kan vise oss hvilke muligheter som finnes, sier Sæther.

Kommunen har vært i samtaler med Skaun, som har bygd barneskoler både i Børsa og Buvika og er i gang med ungdomsskole i Børsa, for å høste erfaringer derfra.

Ikke bare pris

Målet er at et forprosjekt kan tas med i budsjettbehandlingene i høst, slik at det kan fattes byggevedtak.

- Vi har et ganske stramt tidsløp, for å klare å få det med i budsjettbehandlinga. Dette blir et stort løft for oss, som også bygger sykehjem samtidig. Dette er også en utfordring når vi bestemmer hvor ungene skal huses under skolebygginga, da en del midlertidige lokaler er i bruk i forbindelse med sykehjemsbygginga, sier Sæther.

Tilbudene vil bli vurdert ikke utelukkende på pris, men også kvalitet og hva tilbyderne kan vise til av tidligere prosjekter.

- Dette blir en spennende prosess, og også en prosess som vi tar med oss inn i Orkland. Dette er sikkert noe som fellesnemnda vil uttale seg om, sier Sæther.

Eva Sæther er assisterende rådmann i Agdenes kommune. Foto: Ingrid S. Hultgreen